Friday, November 07, 2008

 
PROPERA SOLUCIÓ PEL REPETIDOR D’ALPENS
Des de fa anys, molts anys els pobles que rebem senyal de telefonia mòbil per medi del repetidor d’Alpens, patim constants talls, interrupcions i efectes negatius diversos motivats per un repetidor de Telefònica que funciona amb un generador de gasoli.
Quan s’acaba el gasoli, o quan algú hi va a robar-ne, o quan algú altre va a fer vandalisme, ens perjudica a tots perquè podem estar un o més dies sense cobertura.
Fa anys que els tres alcaldes més afectats, hem denunciat, escrit , parlat i demanat un canvi en el sistema d’alimentació del repetidor, sense cap èxit.
Ara, sembla que està tot encarrilat com perquè la solució sigui propera. Ahir vaig parlar amb la alcaldessa d’Alpens, la qual ja m’havia anunciat uns mesos enrere la predisposició de la Companyia Telefònica per buscar una solució definitiva, i ella ha demanat un ajut al PERC ( pla d’electrificació rural de Catalunya) per pagar bona part del cost que suposa portar la llum fins allà.
Estem parlant d’un cost al voltant dels 180.000 euros, per tant una quantitat enorme per un poble petit com Alpens. Es lògic que demanem a la Generalitat que faci tot el possible per concedir l’ajut, i negociar que la empresa subministradora pugui posar-hi la resta.
Sigui com sigui el resultat final de la inversió, el tema està ben encarrilat i tot fa suposar que en un termini d’uns 6 o 7 mesos puguem tenir resolt aquest tema que farà prop de 15 anys que dura.
De fet , ja varem ser els 3 alcaldes: Alpens, Les Llosses i Borredà, els que varem recórrer a la Diputació de Barcelona perquè la Oficina de protecció al consumidor negociés amb Telefònica la resolució d’aquesta greu deficiència. El problema es complicava per l’elevat cost de l’obra i pels permisos de pas dels propietaris afectats per la línia.
Ara, la intervenció valenta i decidida de l’ajuntament d’Alpens permetrà solucionar el problema. I per tant esperem i ja ho anunciarem que en mig any, com a màxim deixem enrere unes deficiències de servei impròpies del segle XXI.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?