Friday, November 21, 2008

 
IMPORTANT REUNIÓ A SOLSONA.
Avui divendres he assistit a una important reunió a Solsona, concretament en el Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya. Es tractava de parlar de la posta en marxa del nou programa Leader 2008 – 2013. Un pla gestionat pel Departament d’Agricultura i que tindrà una important incidència pels pobles que se’n puguin beneficiar , com és el cas de Borredà.
Aquesta pla contempla subvencionar projectes innovadors per les zones rurals. Projectes que permetin crear activitats noves, potenciar les que existeixen o modernitzar-les. En el nostre cas, després d’haver aprofitat plans anteriors per potenciar el sector turístic, ara hem de procurar que apareguin noves activitats , especialment , les que puguin estar lligades al sector agroalimentari.
Productes com els embotits podrien tenir una bona sortida si algú s’hi dediqués de cara a vendre’ls fora del poble. Només cal veure l’èxit que tenen per part de tota la gent que ve a visitar el poble, com per estar segur de que si es fessin amb la mateixa qualitat, però pensant de cara enfora, es podria aconseguir promoure alguna petita indústria artesanal amb bones perspectives.
I com aquest, algun altre que pugui aparèixer. Precisament com més innovador sigui el projecte més ajut tindrà. El pla començarà a principis d’any i des d’ara ja es poden demanar les normatives per començar a preparar projectes de cara a presentar-los de forma immediata.
Precisament en aquesta reunió s’ha parlat de com funcionarà tot i de la disponibilitat econòmica que hi haurà al darrera. D’aquí la meva assistència com alcalde de Borredà. En aquest cas l’ajuntament estudiarem presentar-hi algun projecte propi, i animarem a la gent emprenedora a que n’hi presentin. Es una bona via per iniciar noves activitats amb ajuts públics importants. Oportunament ja donarem a conèixer les condicions i els terminis per poder-s’hi presentar.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?