Wednesday, November 26, 2008

 
IMPORTANT REPTE
Avui hem pogut constatar en diversos mitjans de comunicació de que el consell d’alcaldes de la comarca veïna de la Cerdanya, no aposten pel desdoblament de l’Eix del Llobregat al seu pas per la comarca. Consideren que la tallaria pel mig i no tenen cap interès en facilitar-ho.
Comprenc les reticències i complicacions que això pot comportar, però el que sobta és la contundència i la intransigència que respira el comunicat. Ni tant sols presenten una alternativa que sigui la menys dolenta per la comarca. Ja sabem que totes les carreteres tallen el territori i a vegades d’una manera força brutal, però també és cert que cada vegada més , les obres públiques es fan amb un millor disseny i apostant pel medi natural.
Sigui com sigui, tots plegats tenim un problema perquè malament ho té el Govern de la Generalitat quan un munt d’alcaldes del país, alguns de ciutats realment importants li demanen pressa i ambició de cara a convertir l’eix del Llobregat en un autèntic eix europeu, i uns altres alcaldes li demanen que no el faci. Son les contradiccions típiques i pròpies d’un país petit, i que sinó ens posem d’acord entre nosaltres malament ho tenim per competir amb altres.
Disposar d’un eix europeu és essencial ja no solament pel Berguedà sinó per tot Catalunya i d’aquí la necessitat d’acostar posicions i mirar de estudiar un traçat que sigui el més respectuós possible amb el paisatge de la Cerdanya i si en algun tram s’ha de pensar en soterrar-lo , doncs, es fa. El que no pot ser és trencar l’eix, i no poder unir com cal el Túnel del Cadí amb el Túnel del Puimorén.
En fi, tindrem temps per parlar i discutir d’aquesta situació, però és evident que el govern i els alcaldes més directament afectats quan més aviat comencin a negociar, millor per a tots.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?