Wednesday, November 19, 2008

 
CONCEDITS 35.000 EUR PELS EMPRIUS
Fa un parell d’anys que l’ajuntament va encarregar el Pla Tècnic de Gestió Forestal del bosc municipal, conegut pels Emprius. Aquest és el primer pas obligatori per tal de poder-lo explotar forestalment.
Ara fa uns 30 anys de la darrera tallada que s’hi va fer i tot i que la superficie no és molt gran ( té 45 hectàrees) és interessant fer una tallada de tant en tant, des del punt de vista forestal i de l’econòmic.
Com a primer pas, enguany hem demant una subvenció a la Generalitat per començar a preparar les feines per fer una tallada com cal. De fet fa unes 10 anys que es va intentar fer-ne una, i la subhasta va quedar deserta per falta d’interès dels rematants. I fa uns 6 anys ho varem tornar a provar amb el mateix resultat. El problema ve de la necessitat de fer-hi alguna pista forestal que faciliti el transport de la fusta i això si s’ha de carregar sobre l’import de la fusta, no surt a compte.
Davant aquesta situació el que hem fet ha estat fer el Pla Tècnic, i tot seguit demanar subvenció al Departament de Medi Ambient, el qual ha atorgat 35.000 euros. Concretament 10.000 per arreglar pistes forestals per arribar bé a les zones de tallada i 25.000 per fer una neteja i esporgada del bosc. Posteriorment, és a dir dintre d’un any o dos tindrem el bosc preparat per poder fer la tallada prevista.
I és que el bosc ho necessita a la vista de la acumulació de tota mena de vegetació i l’envelliment d’una bona part dels arbres. Ara podrem fer una aclarida, i posteriorment es podrà tallar aquells arbres més grans i vells, deixant els de l’entorn per la producció i reproducció adequada.
De fet qui decideix les feines a fer i els arbres a tallar son els propis funcionaris del Medi Natural que venen a marcar els arbres aptes per ser tallats.
Per tant aquest any hem rebut la subvenció i la invertirem a partir de la primavera, per demanar-ne una altra l’any vinent i tenir tot a punt per fer la tallada prevista.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?