Tuesday, November 11, 2008

 
ACCÉS DIRECTE FET REALITAT
Casserres ja té el llargament reivindicat accés directe a l’Eix del Llobregat. En els darrers anys la comarca havia viscut dues mobilitzacions de gran intensitat i participació.
La que demanava modificar un tram de l’Eix de Llobregat a l’alçada de Puig-reig i coneguda com la “orella de Casserres”, i l’altre era que Casserres tingués un accés directe a l’Eix. Dues reivindicacions ben fonamentades i ben justificades per raons tècniques, mediambientals, socials i de mobilitat.
Per cada causa i per cada objectiu es varen crear Plataforma i Coordinadora que lluitaven per explicar els motius de les reivindicacions i trobar recolzaments per les seves causes. He de dir que l’esforç fet per uns i altres fou encomiable, ben portat , ben dirigit i ben treballat, tant com que al final tothom es va sortir amb la seva, ni que fos deixant algun petit detall pel camí de les negociacions.
La reivindicació del tram de Puig-reig fa temps que quedà resolt, però hi havia qui dubtava del compliment del pacte de Casserres. Es més, alguns fins i tot ho varen utilitzar electoralment, en el sentit de voler fer creure que un resultat municipal que no fos favorable a CiU podria comportar la paralització de l’acord obtingut entre la Coordinadora i el Conseller Nadal.
Em consta l’ús i abús de fer córrer rumors en aquest sentit, precisament en un tema on els casserrencs eren molt sensibles. Els qui varem participar de múltiples reunions, tècniques i polítiques sabíem que quan el Conseller Nadal tanca un acord, el tanca amb la total garantia que serà complert. I puc assegurar que l’accés directe es va fer, no per les actuacions de l’equip de govern de Casserres, el passat i l’actual, sinó per la bona feina feta per la Coordinadora, també per un acord consensuat per tots els partits en el Consell Comarcal del Berguedà i pel treball dut a terme , a nivell parlamentari pels qui tenien el càrrec institucional, fossin del partit que fossin.
I és que el temps acaba donant o traient la raó a tots els protagonistes d’un tema determinat. Els qui no creien en el compliment d’un compromís del Govern de la Generalitat, hauran vist que s’havien equivocat. Els qui, des de l’ajuntament, varen creure que anant a buscar signatures de municipis llunyans podien imposar una solució, varen constatar el seu fracàs. I en canvi, els qui es varen mobilitzar, varen preparar propostes alternatives i varen saber negociar alguns canvis raonables en el traçat, per arribar a un acord, ho varen aconseguir.
Per això, a pocs dies de la obertura oficial del nou accés, vull que el protagonisme sigui pels autèntics actors de l’èxit : la Coordinadora i el Conseller Nadal. Altres varem ajudar o varem facilitar trobades, acords, documentació i informació, però no queda bé que ara algú es vulgui apuntar , des de l’ajuntament, un resultat en el qual poc hi va participar i en alguns moments per ser més destorb que ajuda.
A cadascú el que li pertoca i el realment important és l’assoliment d’una vella reivindicació de la gent de Casserres, que la veuen feta realitat i no per això no hem de continuar reivindicant la millora d’alguna altra de les carreteres del seu terme municipal per enllaçar amb pobles veïns. En el seu moment, continuarem insistint.
Ara, però , celebrem el que va portar centenars de persones al carrer , amb una demostració que quan les reivindicacions son justes i troben l’adequat interlocutor, poden fer-se realitat.
Joan Roma i Conill, President de la FED. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?