Wednesday, October 05, 2016

 

REPLANTEJAR SORTIDES - art. Blogesfera socialista

REPLANTEJAR SORTIDES.
A la vista d’un bon nombre de fets recents, i d’altres de més llunyans, queda clara la necessitat de replantejar la sortida de la política en la majoria de casos. M’explico. Durant anys, molts anys, els alts càrrecs han trobat en les grans empreses, una via de sortida de la política per continuar la vida laboral. Es el que n’hem dit “portes giratòries”. Semblava una via acceptable sinó fos pels perills que ha comportat.
Sortir d’un alt càrrec i entrar en una empresa determinada vol dir, utilitzar els contactes institucionals, per afavorir els interessos empresarials, i si fa falta, pressionar el partit per facilitar determinades lleis, acords, o compromisos. D’aquí a barrejar interessos privats amb públics hi ha un pas. Un pas que no s’hauria d’haver donat mai, però ha estat habitual i “normal” com hem pogut veure a bastament.
En altres països i altres latituds, hi ha una altra sortida més adient i menys “perillosa” com és la de facilitar càrrecs en la carrera diplomàtica. Una bona sortida per quan qui ha estat Ministre, Secretari d’Estat, o diputat, pot fer una bona feina a nivell diplomàtic si se li troba el país, o la tasca per la qual més preparat està.
Tornant al nostre país, és evident el mal resultat obtingut. Fitxar alts càrrecs , per part de les grans empreses, ha esdevingut una via per garantir informació privilegiada, contactes especials, i perquè no, lleis fetes a mida. Al final aquestes grans empreses creuen tenir les mans lliures per actuar com millor els plau, amb avantatges fiscals, acords privilegiats, contractes desmesurats, o fins i tot, garantia de que el negoci sempre acabarà bé, perquè els han deslliurat de tot risc.
Evidentment que és molt llaminer per a qualsevol alt càrrec, ser contractat, per aquestes grans empreses i son ben pocs els que ho han caigut en la temptació. Una vegada a dintre, s’han de guanyar els grans sous i prebendes adjuntes, i faran el que convingui per mantenir-se en el càrrec.
Fa anys que dono voltes al tema, però avui ho he tingut més present que mai, a la vista de la situació política del país. Son evidents els passos, les pressions i les interferències de l’IBEX 35 ( conjunt de les grans empreses del país) per formar govern i no viure en terra de ningú. El deplorable resultat el tenim a la vista. Sincerament crec que alguns dels més exaltats adversaris de Pedro Sánchez obeïen més als interessos de l’IBEX 35 que no pas als del partit. Dona la sensació que qui ha guanyat és l’IBEX 35 i qui ha perdut és el PSOE.

Això s’ha d’acabar. No podem acceptar aquesta realitat perquè trenca els nostres principis i posa en mans dels interessos particulars, els interessos del país. Hem d’aclarir les nostres prioritats i evitar qualsevol contaminació externa que els desdibuixi o els vulneri. Només així aconseguirem recuperar la confiança de la gent. I qui vulgui servir a dos amos, que triï. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?