Friday, October 09, 2015

 

MASSA INCERTESES

MASSA INCERTESES.
Ahir hi havia una gran expectació per saber la posició de la CUP respecte la investidura d’Artur Mas i al final cap gran novetat: primer es vol acordar el què, després el com, tot seguit el quan, i ja arribarà el moment de parlar del qui.
Miquel Iceta té raó quan diu que estem en una noria que va donant voltes per no avança, és una imatge real del que passa en el país. Es posen condicions de recuperar les polítiques socials, i de modificar determinades polítiques, sense parlar d’un immens deute que fa impossible qualsevol marge de maniobra. Ningú recorda un deute que ha superat els 66.000 milions.
Es preocupant la situació d’impasse post electoral perquè congela tota acció de govern en un moment especialment delicat per l’economia. I ara entrem en la nova contesa electoral que encara ho complica més tot plegat. I des de Madrid, del que denominem classe política arriben molt pocs gestos per recuperar la normalitat. Del PP no podem esperar res més que no siguin improperis i actuacions maldestres, per no dir clarament hostils, beneficioses per una part del seu electorat però clarament provocadores a la vista de la majoria dels catalans.
I així anem passant els dies, enmig d’una gran incertesa i incògnita. Serà en aquest marc en el que s’ha de constituir el nou Parlament. Un Parlament que pot tardar a tenir la feina que li és pròpia: controlar l’acció de govern de l’executiu català. A falta d’aquesta feina, el PSC i ICV ha demanat la convocatòria de la Diputació Permanent per exigir explicacions a tres conselleres respecte diferents temes de gran rellevància i actualitat, com son la reducció de beques menjador, la introducció de la praxis privada en hospitals públics, i tot el relacionat amb les inversions de VW a Seat.
I és que de feina i temes importants n’hi ha un munt i convé posar-se a treballar d’immediat per evitar mals majors. Estem en un bucle mai imaginat i del qual convé sortir de manera urgent. Fer previsions de pacte entre Junts pel sí i la CUP és molt difícil perquè estan en posicions més que allunyades i pretendre una componenda per sortir del pas, no porta enlloc. En aquest cas, la CUP es manté fidel a les seves idees. S’hi pot estar d’acord o no , però ells no es mouen del que han manifestat sempre, per això no em puc creure que Junts pel sí vegin vies d’acords sinó volen trencar amb els seus principis de sempre. Oimés quan dintre d’aquesta coalició conviuen realitats molt diferents.

En resum, les eleccions han aportat més complexitat i dificultats per formar govern i qui digui que el procés continua amb un guió determinat, ens ho haurà d’explicar molt bé, perquè no es veu per enlloc. Davant aquesta situació ja no sé sinó és millor pensar en unes noves eleccions que tampoc serien cap garantia de millorar el panorama. Tantes incerteses causen un profund dany a la esperada recuperació econòmica i en els ànims de tots els ciutadans. Tot el contrari del que han de promoure les forces parlamentàries. No queda cap altre remei que contemplar el panorama i creuar els dits perquè s’aclareixi en algun moment.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?