Sunday, August 30, 2015

 

LLISTES PER AGREGACIÓ, SENSE COHERÈNCIA NI CONSISTÈNCIA - art. Regió 7

LLISTES PER AGREGACIÓ , SENSE COHERÈNCIA NI CONSISTÈNCIA.
Ahir em vaig estar mirant i valorant diverses candidatures al Parlament, però molt especialment les de JUNTS PEL SÍ, en les quatre demarcacions provincials. He de reconèixer que no conec a la meitat dels seus components i per tant cal fer un primer exercici de reflexió sobre els noms coneguts, i anar a buscar a diferents fonts d’informació, per saber qui son els que no conec, com a segona reflexió.
A primer cop d’ull, trobo increïble aquest model de formació de llistes per agregació de noms, en funció de si provenen de CDC, d’ERC , antics PSC, noms mediàtics, titulats superiors, etc, etc, fins tancar la llista oficial i fent un esforç per completar-la amb uns quans més com a substituts. Al final, un autèntic garbuix de persones, impossibles de posar d’acord per tirar endavant un projecte consistent. Es a dir, servirien per un acte únic, col·lectiu, immediat, però mai per treballar plegats en un projecte a mig i llarg  termini.
De tots els noms presents conec força bé, els procedents de CDC i ERC, i per descomptat, molt bé els ex-PSC. En aquest darrer cas podem comprovar les bones maniobres fetes per Germà Bel, per obtenir una plaça rellevant a Tarragona, en tant que cap de llista, o Antoni Comin a la de Barcelona. La resta de noms, no deixen d’ocupar espais molt secundaris i els qui aspiraven a estar en llocs destacats han quedat fora de joc o com simples comparses. Cas de Marina Geli, o el gran ocupador de poltrones vàries i variades, Jaume Sobrequés. A fora han quedat ex càrrecs, molt mediàtics que han desaparegut del mapa informatiu: Montse Tura, Antoni Castells, Quim Nadal,...
Els qui portem un grapat d’anys elaborant llistes vàries: municipals, autonòmiques, generals, europees, a nivell polític, però també en tots els altres casos de: associacions, entitats, clubs,etc, sabem quan important és agrupar persones amb clares afinitats ideològiques, personals, sistemes de treball, objectius concrets, etc. Es la garantia per assegurar-se un bon funcionament de l’òrgan, a gestionar o dirigir.
Les llistes de JUNTS PEL SÍ, no busquen aquest objectiu. De fet la seva composició el fa impossible, i converteix les llistes en un simple recurs per intentar atreure vots de tot arreu, independentment del que pensin o busquin. No pretenen la coherència ni la consistència, pretenen un bon resultat, sense pensar en la missió que tenen al davant. Demostren una nova fugida endavant, confiant en que si fins ara han improvisat, no els queda cap altre remei que continuar-ho fent , fins el final. I quin és el final ? Tampoc el saben. La seva obsessió és continuar un full de ruta que inventen cada dia o cada setmana. Després, ja ho veurem.
Una improvisació com aquesta, no pot passar desapercebuda als ciutadans, i confio en que castigaran els seus components, per quan demostren molt poca serietat, en un moment especialment delicat. Barrejar partits, col·lectius, persones...sense cap ordre ni concert, fa inviable el treball col·lectiu, cohesionat i ordenat que requereix el govern d’un país. L’endemà del 27 S s’hauran d’elegir els òrgans de govern del Parlament de Catalunya, la nostra màxima institució. I tot seguit s’ha d’elegir nou President i nou govern per dirigir el país i prendre decisions de la màxima rellevància. No únicament sobre la pertinença o no a un Estat, sinó per la política diària, i no veig que unes llistes conformades per la gent més diversa i contradictòria puguin donar suport a un govern, amb cara i ulls.
Queden pocs dies per iniciar la campanya electoral, i només tenim sobre la taula les llistes i programa electoral del PSC. Aquest fet ja demostra quan poc importa què es vol fer l’endemà, sinó és dir adéu a Espanya. Però, fins i tot per aquest simple gest que no tindrà cap efecte legal ni pràctic, es requereix un mínim de coherència i consistència, per part de cada candidatura. Estem a l’espera de saber els detalls dels moviments a fer, si és que algú els se sap a dia d’avui.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?