Thursday, August 13, 2015

 

GRANS PATRIOTES...PERÒ COBRANT.

GRANS PATRIOTES...PERÒ COBRANT.
Acabo de llegir dues notícies realment impactants, pel que tenen de confirmació que al darrere de les grans paraules i anunciats, s’hi amaguen grans negocis particulars. La primera fa referència a Joan Iglesias, el coordinador de l’informe sobre la Hisenda catalana, la segona fa referència a Josep Rull, sobre com finançar els primers temps del nou Estat català.
Comencem per la primera. Fa poques setmanes se’ns va presentar Joan Iglesias, Doctor en Dret i inspector d’Hisenda de l’Estat, com a coordinador de l’Informe sobre la Hisenda catalana, amb el seu llibre corresponent. Innocent de mi, que he redactat informes, escrits, documents de tota mena pel Parlament, el Partit o l’Ajuntament sense cobrar ni cinc, doncs bé, el cost d’aquest informe ha estat de : 226.617 euros , repeteixo l’import pagat per la Generalitat per aquest informe ha estat de: DOS-CENTS VINT-I-SIS MIL SIS-CENTS DISSET EUROS.
Incrèdul, bocabadat i tot seguit, fortament indignat he anat a llegir la lletra petita, en la qual la Generalitat per boca de l’ increïble Conseller Francesc Homs, considera molt barat aquest informe. Els estudiosos han ajustat molt el preu. No diu que hi hagin perdut diners, però amb aquesta minúcia d’import han fet un gran servei a la pàtria. Déu meu, quan podrem saber tot el que ens han costat uns informes que , innocent de mi, m’imaginava que es feien de manera voluntària i altruista ¡¡¡ Perquè d’informes en tenim un munt, i alguns han estat coordinats per candidats que han entrat a la llista de Junts pel sí, i seran recompensats per dues bandes al mateix temps ¡¡¡
Però, no hi ha un primer, sense un segon. El segon l’ha explicat el mai prou ben valorat Josep Rull que no va aconseguir guanyar mai les eleccions municipals a Terrassa i com a premi ha estat elevat a la categoria de segon de CDC. En aquest cas dona compte del gran estudi fet per altres economistes els quals han arribat a la conclusió de que si l’Estat espanyol tanca l’aixeta, el nou Estat català es podrà finançar amb CRÈDITS PONT.  No sé quan haurà costat aquest estudi /informe/dictamen d’economistes de reconeguda vàlua, però em temo que deu tenir un preu similar a l’anterior.
La formula màgica: Crèdits – pont. El que no explica és que cap Banc, cap entitat financera del món mundial donaria ni un sol crèdit – pont, a un país que volgués esdevenir independent sense un pacte amb l’Estat del qual forma part. Ja no dic que fos independent, sinó que volgués forçar la legalitat i tirar pel dret, cosa que com veurem un altre dia , és impensable , per impossible. Però bé, anant al gra. Catalunya té a dia d’avui exactament 64.000 milions de deute reconegut ( el real s’acosta als 68.000, però no ve d’aquí, de moment). La meitat, 32.000 milions els té amb l’Estat espanyol, de manera que qualsevol “crèdit “ amb pont o sense, seria automàticament embargat pel primer creditor: l’Estat espanyol. Aclareixo que sóc de Lletres, però fins aquí arribo a saber que si tinc un deute pendent, i rebo un crèdit, una herència o em toca la loteria, el primer que cobra no sóc jo, sinó els meus creditors...
Heus aquí com ens anem gastant els diners de tots els catalans. Segur que per arribar a l’anterior conclusió la Generalitat ha pagat una fortuna a grans estudiosos, patriotes, per descomptat, que fent una rebaixa de preu han aportat aquesta gran solució. Agafem-nos que vindran altres novetats per demostrar la gran preparació que té el govern Mas per encarar un repte com en el que estem.
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?