Wednesday, March 05, 2014

 

MARTIN SCHULZ, UN EXCEL.LENT CANDIDAT



JA TENIM CANDIDAT A PRESIDIR LA COMISSIÓ EUROPEA
A diferència d’altres eleccions europees, en aquestes cada partit o més ben dit cada àmbit electoral, presentarà un candidat a presidir la Comissió Europea. Un primer pas, entre d’altres, cap a convertir la UE en els Estats Units d’Europa. Un futur federal, per uns estats que han de cedir sobirania a favor d’un govern central. Quan més aviat ho fem, millor anirem, i sinó contemplem els reptes que tenim al davant com per no actuar com una potència forta i ben conjuntada. No podem aparèixer com una potència amb peus de fang.
I tot l’àmbit socialista ha acordat presentar l’alemany Martin Schulz com a candidat a presidir aquesta nova UE que volem enfortir i impulsar cap a nous horitzons, plens de projectes i anhels. Un candidat que coneix molt bé la realitat espanyola i catalana, per tant un bon candidat, no solament per aquest aspecte sinó per la llarga trajectòria política que porta, i unes idees clares de quins han de ser les prioritats del futur govern europeu, començant per una autèntica batalla contra l’atur, i molt especialment contra l’atur juvenil. Però sense oblidar les conquestes de l’estat del benestar que està amenaçat en molts indrets, i molt especialment a casa nostra.
Pel que podem veure s’estan fent bé les coses a nivell de preparatius per la campanya electoral, amb un programa global que indicarà les prioritats del món socialista i social demòcrata, al mateix temps que cada partit estatal i nacional podrà indicar les seves prioritats en aquest àmbit territorial més reduït. Tindrem , doncs, programa global i local, entès aquest pel més proper a nosaltres. I dintre de poc tindrem ja la candidatura complerta, a punt per començar el gran repte de treure un bon resultat, i superar al PP.
Es molt important donar vida a la campanya electoral i arribar a tothom, en uns moments en que el desànim és força generalitzat, i poca gent confia en grans canvis que millorin la seva situació. Cada dia veiem la importància creixent de la UE en multitud de decisions que obliguen a modificar lleis estatals. Cada dia contemplem com decisions preses aquí poden ser qüestionades o rebutjades allà, la qual cosa indica que la sobirania està canviant notablement encara que molts no ho vulguin veure.
D’aquí la importància de que els partits socialistes vagin junts a unes eleccions vitals pel futur del conjunt. Ara mateix podem veure el conflicte a Ucraïna i com és d’important tenir-hi un protagonisme creixent.
Però, la gent espera una campanya molt planera i directa. Res de grans paraules sinó propostes clares i concises sobre els problemes diaris. Atur, vivenda, prestacions socials, educació, sanitat....i ampliar les llibertats, en un moment en que aquí estem perdent els grans avenços aconseguits després d’anys i anys de lluita.
Donem també una imatge de serietat i coherència, per rebatre altres imatges d’aquests dies entorn la confecció de llistes, amb moviments més propers a un mercat persa que no pas d’un partit polític. Com de penós és veure la confecció de llistes, sense reunions d’assemblees, ni de consells nacionals o òrgans principals. Simplement per la voluntat o decisió d’algun dirigent. Incorporant uns, desestimant altres, perquè no es parlen o perquè volen tenir algun cognom conegut...La gent espera de nosaltres un comportament diferent, i sobretot un compromís de fer canvis profunds en el funcionament de les estructures de la UE. Ara toca, ara s’ha de fer realitat. Tenim un bon candidat , en Martin Schulz, i també tenim bons candidats a nivell espanyol i català. Endavant, doncs, i demostrem que totes les crisis tenen data de caducitat.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?