Monday, March 24, 2014

 

ESPLÈNDIDA ENTREVISTA A L'ALCALDE DE TARRAGONA

ESPLÈNDIDA ENTREVISTA A L’ALCALDE DE TARRAGONA.
No miro mai TV al matí, però avui m’ha tocat esmorzar en un bar del poble, i tenien posada TV3 , en plena entrevista a Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona. Francament se m’ha posat especialment bé l’esmorzar al constatar unes respostes clares, contundents, sense dubtes, fossin relacionades amb la tasca d’alcalde o de dirigent del PSC. Quan diferents serien les coses si tinguéssim un major accés als mitjans de comunicació , i una major pluralitat a nivell català i espanyol.
La imatge de tranquil·litat, domini dels temes tractats, amplis coneixements de la situació del país, i propostes sensates i prudents, a favor de trobar sortides adequades a tots els temes candents, transmeten la imatge de lideratge que tot alcalde ha de tenir, en el seu àmbit d’actuació, però que en un de capital de província , projecta cap a tot el conjunt del país. Francament començar el dia amb una imatge com aquesta assegura la confiança en que el partit té suficient cabal humà com per sortir de la confusió en que alguns el volen portar.
Ja sé que no és fàcil sortir en els mitjans de comunicació, però s’ha de fer un esforç especial en fer-ho, i no solament a la TV sinó a la radio, a la premsa escrita, i a les noves fórmules comunicacionals, cada vegada més esteses i utilitzades, especialment per les noves generacions. Es decebedor comprovar la poca gent del partit que escriu per mitjans de comunicació, considerats “menors” i és una greu equivocació. Tenim encara en el país múltiples vies per arribar a la gent, mitjançant revistes de poca tirada, però molt llegides en el seu territori. Revistes com La Rella, al Lluçanès, Celsona, al Solsonés, son dos exemples clars de mitjans que tothom té a casa, o llegeix a botigues, bars i restaurants. Es una excel·lent via per explicar-nos i presentar alternatives.
Hem de constatar que el nostre pas pel govern, a Catalunya, però també a nivell d’Espanya no es va caracteritzar per fomentar la aparició o transformació de mitjans de comunicació que defensessin posicions progressistes, de manera que la pluralitat és molt, molt feble, i molt especialment a Catalunya. A cada estossec d’algú del partit, pot semblar una greu pulmonia a nivell general, en funció del mitjà de comunicació que l’expliqui. Ho veiem constantment quan algú surt del guió. Tenim tots els focus mirant els nostres moviments, i s’amplifiquen els errors i les controvèrsies fins extrems inverosímils. D’aquí la crida a la responsabilitat per part dels qui volem transmetre que el debat no ha d’estar renyit amb la fidelitat ni amb el sotmetiment a les regles del partit.
Es el que ha vingut a dir l’Alcalde de Tarragona, en aquesta esplèndida entrevista d’avui al matí. I de fet d’altra manera anirien les coses si la gent podés escoltar a tots i cadascun dels nombrosos alcaldes que té el PSC. Animo, doncs, als alcaldes més mediàtics a sortir als mitjans de comunicació i a escriure, no solament pensant en els grans mitjans sinó també en els més petits. Fer arribar el nostre missatge és de vital importància i més ara que mai.

Joan Roma, alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?