Sunday, March 30, 2014

 

BONA COLLITA

BONA COLLITA
He tingut sempre clar que el PSC sabrà remuntar la crisis, i sortir-ne més reforçat per encarar els reptes de futur. Si algú tenia dubtes, aquest cap de setmana haurà vist la bona collita recollida, en tres escenaris, molt diferents, però molt rellevants.
El primer, a les Primàries de Barcelona, amb un excel·lent resultat final. Queda encara un nou repte per assolir com és la segona volta, però en la primera, el partit ha deixat clara l’aposta per la obertura, la transparència i la disponibilitat de persones per liderar la principal ciutat del país. Ni tothom ho pot dir, ni tothom pot endegar un procés com aquest. I aconseguir que més de 7.500 persones vagin a les urnes, amb tot el que està caient és un èxit important, i que d’aquestes un 70% no formessin part del partit ni com militants ni simpatitzants, és molt significatiu. Cal continuar per aquesta via, garantint el rigor i la transparència, tot evitant maniobres d’adversaris que volen torpedinar el procés, mitjançant mobilitzacions o accions poc honestes. N’hem vist algunes, i s’ha de ser previsor per evitar desviacions no desitjables. En tot cas, hem de felicitar el partit a Barcelona per aquest repte,segurs que en el futur altres intentaran copiar-lo.
Una segona collita, tant o més espectacular ha estat la negociació i l’acord assolit pel PSC amb CiU , per acollir el BCN World. Aquí el partit ha demostrat els seus lideratges, territorial i nacional, sumats per arribar a un acord desitjat per tothom. O gairebé tothom, pel que hem vist en algunes declaracions d’altres partits que s’han vist desbordats per la rapidesa i eficàcia de les parts negociadores. Sense cap mena de dubte, avui tots els militants socialistes estem orgullosos de la bona feina feta. Hem recuperat l’autoestima al veure com som capaços d’avantposar els interessos del territori i del país, als del partit. No és fàcil deixar de banda els constants atacs pel tema sobiranista, per entrar en matèria i resoldre un tema de la màxima importància pel futur del turisme a nivell nacional.
La tercera collita ha estat la participació en la mobilització en defensa de l’Ebre. Tot indica que la decisió del PP té difícil encaix amb la protecció del Delta i era lògica la nostra participació. Una vegada més queda clara la rellevància del PSC a l’hora de formar part de les mobilitzacions i peticions de modificar les decisions del govern central o autonòmic. En aquest cas es tracta del govern central, i estic convençut que hi haurà canvis substancials en la proposta aprovada. Aquest cap de setmana, doncs, ha permès visualitzar el poder del PSC, i el futur que li espera si sap continuar per aquesta via. No tinc cap dubte de la voluntat i capacitat de l’executiva nacional, i de la major part dels seus dirigents. Només esperem i desitgem que la colla habitual no entri en escena per intentar espatllar la collita recollida.

Ara toca centrar-nos en les eleccions europees. Un bon moment per demostrar la capacitat de regeneració i innovació del PSC. Tenim bons candidats, a Catalunya, a Espanya i a la UE, amb un Martin Schulz , conegut i molt ben col·locat per poder liderar una Comissió Europea àmpliament renovada. Dediquem-nos, doncs, a guanyar aquestes eleccions, per la importància de la UE, però també per les repercussions que tindria a nivell intern aquesta victòria. La bona collita d’aquest cap de setmana, n’anuncia d’altres de ben properes. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?