Friday, January 18, 2013

 

LA MEDIOCRITAT FETA GOVERN - art. Regió 7




LA MEDIOCRITAT FETA GOVERN

En els anteriors articles feia referència a la gravíssima situació del país, provocada per la manca total de crèdit, la qual cosa ofega empreses i administracions, i al deute de la Generalitat que genera l’asfíxia d’ajuntaments , sector privat, i de la pròpia administració.

Ara, toca parlar de la composició i funcionament del propi Govern. De fet aquest no seria el tercer factor per entendre la gravetat de la situació, sinó el primer, perquè els altres dos, i altres que vindran, no s’entendrien sense aquest.

En aquesta ocasió, Artur Mas ja no s’ha atrevit a jugar amb les paraules i considerar el seu govern com el “dels millors” com va batejar l’anterior. A la vista dels resultats i la impressió de tothom, hauria estat massa agosarat cometre el mateix error. De fet, l’actual govern és una remodelació de l’anterior, amb una clara demostració de no trobar més gent que la que té.

I els components de l’actual govern son ja vells coneguts dels qui hem estat uns quants anys en el Parlament. Recordo com si fos ara, alguna crua descripció d’algunes fitxatges fets per governs Pujol, en que es deia que “als empresaris que tanquen ,nosaltres els fem directors generals”. Paraules pronunciades per més d’un conseller important d’aquells temps.

Ara, jo diria, que ben pocs consellers serien fitxats com empresaris, si haguessin de saltar a l’empresa privada. La seva capacitat de gestió i innovació no complirien les expectatives pròpies d’un sector competitiu.

Tenim, un govern molt mediocre, en un moment en que el país necessita un equip de primera divisió. Es en temps de crisis quan convé demostrar la potencialitat i preparació dels equips directius. En temps de bonança és molt fàcil governar, és ara quan es demostra la saviesa i preparació. I cada dia veiem improvisacions i canvis de full de ruta en un clar sentiment de que el govern no sap cap on va, ni cap on anar.

I els reptes son molt i molt complicats, d’aquí la importància de marcar un camí concret, per la pròpia administració i pel conjunt del país. La pròpia mediocritat del govern ha fet emprendre reptes increïbles, en els temps que corren. I volen fer-ho al mateix temps que afronten un pols amb l’estat, creient que poden anar a un “xoc de trens”, sense adonar-se que ells van en un sis-cents i l’estat va en un camió. No hi haurà xoc de trens, hi haurà un xoc de legitimitats en la qual el govern català, té perdut l’embat.

No hi ha res pitjor que no ser conscient de les pròpies febleses, o creure’s posseïdor de la veritat, inventant-se unes virtuts i unes potencialitats inexistents. Artur Mas, no és el líder que el país necessita. I el seu entorn té una mediocritat clarament demostrada al llarg d’aquests dos anys de govern, i explicitada en la convocatòria urgent de noves eleccions, i en moltes altres decisions, equivocades.

I el govern es reitera en l’error, i persisteix. L’acord amb ERC porta el país cap una aventura de molt incert final, però clarament negatiu pel conjunt del país. Creure que es pot fer un pols contra l’estat, trencant les regles de joc, catalanes , espanyoles i europees, i fer veure que no passa res, només pot ser fruit de la inconsciència , estretament lligada a la mediocritat. A la història s’hi pot passar, per raons victorioses o per fracassos contundents. Em temo que anem pel segon camí.

Joan Roma i Cunill, President del Consell Fed.XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?