Thursday, January 25, 2007

 
POSAR UNS BONS FONAMENTS
El dissabte dia 20 varem proposar per unanimitat, la continuïtat de Ramon Camps, com a candidat a l’alcaldia de Berga, de cara les eleccions municipals del dia 27 de maig.
Ara fa una vintena d’anys que, juntament amb un parell d’altres militants socialistes, varem anar-lo a buscar per encapçalar la candidatura del PSC. Recordo perfectament aquella reunió i el treball que varem tenir per fer-lo decidir a iniciar una carrera que l’ha portat on està ara.
Soc dels que penso que la gent, per votar-la se l’ha de conéixer, i sobretot donar-li la ocasió de demostrar la seva vàlua. Sabíem que el Ramon Camps no era , el que ara es diu, un lider popular, sinó més aviat una persona seria, força introvertida i poc donada als espectacles de masses.
Per contra, era un pencaire, i una mica tot terreny, en el sentit de poder-se preparar per realitzar diferents funcions en un ajuntament. Teníem clar que anàvem a perdre i que ens costaria dos o tres mandats poder arribar a aspirar governar Berga. La composició social de la capital, i la sintonia entre el govern municipal de CiU i el govern de la Generalitat sempre juguen un paper important en els resultats.
Però , també teníem clar que el dia que arribessim a guanyar i ostentar la alcaldia , la gent valoraria la serietat, la eficàcia i la dedicació per damunt de la simpatia o altres virtuts ,potser més encantadores, però no tant importants pel funcionament d’un ajuntament que cada dia s’assembla més a una empresa, de mitjanes dimensions.
I aquí estem. A punt de tancar el primer mandat i amb propostes molt ambicioses per omplir el segon. S’han posat els fonaments per fer realitat els grans projectes que veuran la llum en els propers mesos i anys.
Els qui ja portem un grapat d’anys en un govern municipal sabem que tot gran projecte necessita un mínim de tres anys per fer-se realitat. El primer any és per l’estudi i planificació, el segon per la gestió d’ajudes, tràmits i adjudicació, i finalment el tercer,és el de la realització i finalització.
L’ajuntament té a punt diversos grans projectes que canviaran notablement la fesomia de la ciutat. Canvis tant importants com els que varen suposar,el seu dia, la creació del Passeig de la Pau, o el de la Indústria.
La rehabilitació de tot el casc antic amb una disponibilitat econòmica de 13 milions d’euros és espectacular, i en veurem els resultats ben aviat. Però tant o més gran que aquest serà la complerta urbanització de l’immens espai de la Rasa dels Molins. Un espai degradat i amb ben mala imatge per una capital , passarà a ser el rovell de l’ou de la ciutat.
I per acompanyar aquestes enormes inversions, n’hi haurà d’altres ja pactades com la gran ampliació de l’ Hospital, o l’edifici dels nous Jutjats al costat dels Mossos d’ Esquadra, a l’igual que un nou Intitut d’ ensenyament secundari.
Es evident que tenen raó els membres de la oposició quan diuen que alguns d’aquests projectes son vells. Efectivament d’alguns se’n parlava ja fa molts anys, però és ara quan s’han desencallat i han trobat el finançament per fer-los realitat.
A l’arribar aquí, és quan puc mostrar una doble satisfacció. Per una part perquè demostra que vint anys enrere varem encertar en l’elecció de candidat, i per una altra perquè com alcalde d’un poble petit de la comarca, tenim a la capital un alcalde que ens entén i aposta per exercir de capital. Bona part dels equipaments i serveis previstos per Berga tindran repercusió en la gent de la comarca que ve a la ciutat cada dia i demanar trobar-hi tot el que necessita. I és que ens necessitem mútuament.
Ara tanquem una etapa per obrir-ne una altra ben aviat. Es hora de passar balanç de les coses fetes. N’hi ha moltes, però cal tenir present la importància de posar uns bons fonaments per rematar la feina en el proper mandat. I és el que s’ha fet en aquests 4 anys que acabaran el dia 27 de maig.
I tant important com el balanç, és el programa de futur de cada partit. I el PSC acaba aquesta etapa amb una bona feina feta, com tot millorable, però havent-hi posat tota la dedicació i l’entusiasme possible. I amb un bon equip al darrere que ara s’ampliarà i reforçarà, per donar una nova embranzida a la acció de govern.
Per això que a ningú li estranyi la unanimitat socialista, i comprengui les controvèrsies i baralles de CiU. Son dos projectes radicalment diferents, el primer mirant el futur, el segon provinent del passat.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?