Monday, June 03, 2019

 

TELEFÒNICA - MOVISTAR, PREPARA LA POSA EN MARXA DE LES INSTAL.LACIONS A BORREDÀ.


TELEFONICA – MOVISTAR,  PREPARA LA POSTA EN MARXA DE LES NOVES INSTAL.LACIONS.
Aquesta setmana, l’empresa contractada per Telefònica / Movistar, ha iniciat els preparatius per a la posta en marxa de la torre de telecomunicacions, instal·lada a la parcel·la de l’ajuntament, a la zona coneguda per Cal Gall.
Aquesta finca, comprada fa vint anys, ha servit per instal·lar-hi algunes de les principals infraestructures, equipaments i serveis del poble .
Aquí hi tenim un dipòsit d’aigua de 500 m3, les instal·lacions de TV per Cable, la torre de comunicacions de Vodafone, i ara la torre de telecomunicacions de Telefònica / Movistar.
La idea inicial de l’ajuntament havia estat de posar en una sola torre, totes les companyies de telecomunicacions, però les negociacions entre elles, es varen anar allargant i complicant, fins el punt de decidir que era millor repartir l’espai entre les dues principals.
Vodafone , ja fa uns anys que la té, a ple funcionament, i fa pocs mesos que Telefònica / Movistar va instal·lar la torre, i ara ha iniciat la col·locació dels aparells. Tot seguit es farà la connexió elèctrica, i finalment la programació de les antenes.  L’ajuntament va procedir l’any passat a augmentar la potència elèctrica , per a facilitar aquesta implantació d’empreses de telecomunicacions.
Cada empresa té el seu comptador, paga el subministrament corresponent, i paga un lloguer a l’ajuntament, per ocupació de sòl.
Telefònica / Movistar posa els aparells de darrere generació, amb el sistema 5 G, la qual cosa suposarà un canvi substancial en la qualitat i rapidesa de les comunicacions. Si tot va segons el guió previst, en les properes setmanes, s’acabaran els treballs i començarà el període de proves.
Amb aquestes instal·lacions en funcionament, es podrà dur a terme, el desmantellament de les antigues instal·lacions de Telefònica, TV per cable, i altres operadors que s’havien instal·lat a la finca de La Serra del Toniet, a uns 200 metres de les actuals. D’aquesta manera donarem compliment a l’acord amb els propietaris de la finca, la qual quedarà totalment alliberada d’instal·lacions .
Borredà, 1 de juny de 2019.
Joan Roma, alcalde en funcions.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?