Thursday, June 04, 2015

 

LA COMPOSITORA I CANTANT LUCY ROSE, FILMADA A LA RIERA DE MERLÈS - Art. La Rella

LA COMPOSITORA I CANTANT LUCY ROSE, A LA RIERA DE MERLÈS.
Es ben cert que moltes vegades han de venir de fora, per fer-nos veure coses excepcionals que tenim ben a prop, i a les quals no donem especial importància. Dic això perquè fa pocs dies em varen demanar autorització per filmar un videoclip en un tram de la Riera de Merlès, pertanyent al municipi de Borredà.
El peticionari, en nom de l’empresa Sony Music, feia venir expressament d’Anglaterra a la compositora i cantant Lucy Rose, per filmar un videoclip en un tram de la Riera. Lògicament li vaig donar tota mena de facilitats i em vaig interessar per com havien decidit venir a filmar aquí. Bé, no cal donar detalls, però els buscadors d’exteriors varen considerar una joia de la natura, tenir una Riera esplèndida, plena de rescloses i gorgs, amb unes riberes verges, especialment indicades pel tipus de música que composa la cantant, Lucy Rose.
Una jove compositora i cantant que toca diversos instruments, molt autodidacta, nascuda a Anglaterra l’any 89, i que ha publicat ja diversos àlbums musicals.El seu estil s’emmarca dintre del folk rock, indie folk i acústica. Doncs bé, elegit el tram concret de la Riera, el dia abans de filmar es donen compte de que un tros més amunt encara és més encantador, i cap allà es dirigeixen l’endemà.
Les imatges consisteixen en una caminada per la ribera, i finalment una capbussada en un dels gorgs. Vaig anar a saludar a la cantant i desitjar-li bona entrada i sortida de l’aigua, en un temps ben poc propici encara per anar a nedar. Però bé, la decisió de filmar a la Riera, em va refermar en la idea de la seva protecció. Estem en l’any decisiu, en la línia d’un abans i un després , en la regulació de l’ús de la Riera i si han vingut de lluny per filmar aquí és perquè hi ha ben pocs llocs que tinguin la bellesa i la naturalitat que tenim aquí. Val la pena preservar-la quan encara hi som a temps.
I dintre de poques setmanes milions de persones de tot el món veuran com una cantant camina i es capbusseja en una Riera “salvatge” que molts situaran en paradisos exòtics. Doncs bé, nosaltres no hem d’anar tant lluny, la tenim aquí mateix., i de nosaltres depèn continuï en el bon estat en que es troba.

Joan Roma i Cunill, alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?