Wednesday, June 03, 2015

 

EL FISCAL DESISTEIX DE PRESENTAR RECURS DE CASSACIÓ - PUNT I FINAL ALS PROCEDIMENTS JUDICIALS

FINALITZADA LA PERSECUCIÓ JUDICIAL DURANT 12 ANYS- EL FISCAL DESISTEIX DEL DARRER RECURS.
Ahir, vaig rebre la notificació oficial de que el Fiscal de la causa per la venda de la Fàbrica de baix, havia decidit DESISTIR del Recurs de Cassació davant el Tribunal Suprem. Aquesta era la darrera causa judicial en la qual estava immers, juntament amb els dos ex tinents d’alcalde, Jesús Solanellas i Ernest Martínez, que ho eren en el moment de la venda d’aquesta finca, l’any 2000. Tanquem així, un llarg període de 12 anys en els quals he hagut de fer front, sol o acompanyat , contra 14 processos judicials empresos pel grup de CiU entre els anys 2003 i 2007, amb la pretensió d’aconseguir en els jutjats el que no havien obtingut a les urnes. A ells s’hi havia afegit una altra persona, vinguda de fora que sol o en connivència amb els anteriors, en va presentar una part dels quals.
Aquesta darrera causa, la venda de la finca de la Fàbrica de Baix, oficialitzada l’any 2000, va tenir un primer judici l’any 2009, amb la proposta d’arxiu, que va ser recorreguda per la Fiscalia, i l’any passat es va dur a terme un nou judici a l’Audiència provincial de Barcelona, amb una resolució de plena absolució. La petició era de quatre anys de presó i 8 d’inhabilitació. Fiscalia va demanar un aclariment de sentència que no li va ser concedida pel Tribunal per entendre que era clara i diàfana, i va anunciar la presentació d’un recurs de Cassació davant el Tribunal Suprem. Ahir, va presentar el DESESTIMENT del recurs i per tant, es tanca el darrer cas en el qual estava immers ( en aquest cas amb els dos ex tinents d’alcalde).,
Finalitzat aquest llarg període de 12 anys, és quan es pot valorar la mala fe, el joc brut i la obsessió per voler embrutar, per part dels denunciants, una trajectòria personal i política, en la qual es poden trobar errors, però mai irregularitats o il.legalitats. Cal saber també que a banda dels processos judicials, es varen presentar 76 altres denúncies per via administrativa a nivell d’ajuntament, Diputació de Barcelona, Sindicatura de Greuges, de Comptes, Generalitat de Catalunya, etc, etc. Al final, totes elles varen ser resoltes i arxivades sense cap pronunciament en contra.
Arribats en aquest punt, que tothom reflexioni sobre una manera de fer i actuar dels denunciants, moguts per voluntats inconfessables, que han obligat a defensar-nos i a demostrar la nostra innocència. A aquesta fi hem destinat milers d’hores de feina, dotzenes de viatges, reunions, consultes, assessoraments, i lògicament recursos tècnics i econòmics , amb ajuda de la Diputació de Barcelona, que haurien pogut tenir un molt millor destí. El que hem destinat en tots aquests casos , es podria haver estalviat i dedicat a altres feines més profitoses, però era necessari, era just, provar la falsedat de les denúncies i deixar nets els expedients administratius i processals.  Ara, s’ha tancat el procés, i ha quedat clar que al darrera només hi havia desig de fer mal .
Vull agrair les constants mostres de suport i confiança rebudes per la immensa majoria de gent del poble i, de fora, que em coneixen, a mi i als col·laboradors que en algun moment també han estat acusats. La veritat tard o d’hora resplendeix i ni que sigui al cap dels anys, s’ha fet justícia. Espero i confio en que mai més ningú vulgui emprendre un camí com el viscut, totalment negatiu per tots els qui n’hem estat involuntaris protagonistes.
Gràcies de nou a tots els qui ens heu fet arribar el vostre suport. Tanquem una etapa i n’obrim una altra de continuïtat al servei del poble que estimem i pel qual treballem.
Joan Roma i Cunill, Alcalde en funcions de Borredà







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?