Tuesday, July 29, 2014

 

MILLORAR EL COMPORTAMENT CÍVIC - BORREDÀ 2014

MILLORAR EL COMPORTAMENT CÍVIC


Aquests dies hem posat diverses senyals en espais públics per reclamar un millor comportament cívic als ciutadans de Borredà i a tots aquells que ens visiten. Ara demanem el compliment de la senyalització que de ben segur trobarà la complicitat de tot el poble. Enumerem els llocs senyalitzats:

PROHIBIT JUGAR A PILOTA A LA PLAÇA MAJOR. Com ja és tradició en els darrers 10 anys, a finals de juliol tanquem la Plaça Major, perquè pugui servir de lloc de reunió i joc per a tota la mainada. Aquest tancament durarà fins passada la Diada de l’11 de setembre, i com es pot observar la Plaça es converteix en una mena de gran parc infantil, molt adequat per jugar, passejar i xerrar. Es lògic, doncs, prohibir jugar a pilota, a nens majors de 5 anys. Els més petits, poden jugar-hi perquè no poden causar cap dany , però els més grans tenen espai més que suficient a tota la zona esportiva.

PROHIBIT ENTRAR GOSSOS A LA ZONA ESPORTIVA. Aquesta prohibició va entrar en vigor la setmana passada amb la senyalització corresponent, col•locada a totes les entrades de la zona esportiva. La falta de civisme d’alguns propietaris de gossos ens ha obligat a prendre aquesta decisió per quan aquest és un lloc molt utilitzat per tots els nens i nenes del poble i no pot ser que puguin trobar excrements, en alguns dels espais.

CIRCULACIÓ RESTRINGIDA A LA PLAÇA MAJOR. Com hem fet en els darrers anys, s’ha col•locat una barrera, amb cartell i senyal de restricció de trànsit , a la cruïlla del carrer Manresa amb el carrer Queralt, indicant la direcció cap a l’aparcament municipal. La restricció d’aparcament a la Plaça Major fa aconsellable que els vehicles no pugin pujar pel carrer Manresa i aprofitin l’aparcament per deixar el vehicle i voltar pel centre del poble.

PROHIBIT PUJAR A L’ESCENARI. Dintre d’uns dies es col•locarà l’escenari de la Festa Major que serveix per la festa de la Mare de Déu d’agost i per la del Formatjazz. Queda prohibit pujar a l’escenari.

FER ÚS DE L’APARCAMENT MUNICIPAL. El més pràctic per a tots els conductors que viuen en el poble és deixar el cotxe a casa. Les distàncies dintre del poble son curtes i res millor que caminar una mica. Amb tot si cal agafar el cotxe el millor és aparcar-lo a l’aparcament municipal, o en altres zones d’aparcament situades a l’entorn de la zona esportiva. En total hi ha prop de 180 places d’aparcament, xifra més que suficient per acollir la totalitat dels vehicles habituals del poble. I durant els dies de la Festa Major es poden deixar a l’entrada del poble, o davant el cementiri.

RESPECTAR LES HORES DE DESCANS. Entrem ja en el mes d’agost, amb un gran nombre d’activitats programades, moltes d’elles en hores nocturnes. Demanem respectar el descans dels veïns, procurant no fer sorolls, a altes hores de la matinada. Els horaris de les festes estan degudament establerts, i demanem siguin respectats.

El compliment d’aquestes normes ajuda a millorar la convivència entre tots els que estem en el poble.

Tenim un poble net, polit i ben cuidat, mèrit de tots. Si a més, complim amb els regles de convivència, tots hi sortirem guanyant.

En nom propi i de l’ajuntament que presideixo, us desitjo un bon estiu, i unes bones festes.

Joan Roma i Cunill, alcalde de Borredà.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?