Thursday, July 17, 2014

 

ESCOLES NETES I PINTADES DE NOU - BORREDÀ 2014.



BORREDÀ – ESCOLES NETES I PINTADES – PLA OCUPACIÓ 2014.
La setmana vinent acabarà el treball de neteja i pintura que està duent a terme la brigada d’obres, juntament amb els treballadors del Pla d’Ocupació 2014.
Les Escoles es varen construir l’any 1990, i foren estrenades el curs següent. Durant aquest llarg període de funcionament s’han pintat dues vegades a nivell extern, però mai en el seu interior, excepte algun espai concret.
Per aquest motiu en diverses ocasions s’havia enviat petició d’ajut econòmic al Departament d’Educació de la Generalitat, si bé sempre se’ns havia dit que no hi havia prou disponibilitat econòmica, malgrat reconèixer la necessitat d’aquesta actuació.
Ara, a càrrec de l’ajuntament tot el material, s’ha decidit emprendre una neteja a fons de tots els espais de l’escola, i procedir a pintar-la en la seva totalitat. Es va pactar amb la direcció i l’AMPA els colors per les parets, portes i finestres, i fa 15 dies la brigada d’obres, reforçada per alguns dels 5 treballadors contractats per l’ajuntament, amb ajuts procedents de la Diputació de Barcelona, s’han dedicat a fer aquesta feina.
Una feina molt feixuga, per quan l’interior de l’escola és immens i ple de tota mena de material pedagògic, mobiliari, llibres, instruments diversos, etc, etc, amb tot, el resultat és esplèndid. Un canvi total de cara i aspecte que de ben segur serà grat a professors i alumnes quan tornin el setembre.
En pocs dies es donarà per acabada aquesta tasca, i es posaran al seu lloc tots els elements escolars. Els dos pianos que teníem a l’escola seran traslladats a l’ajuntament, ara que no es fan servir, i s’adequaran millor els espais destinats a tallers i aula informàtica.
En resum, ens hagués agradat comptar amb l’ajut de la Generalitat per pagar el cost d’aquesta actuació, anys enrere, però vista la negativa, ha valgut la pena fer-ho ara aprofitant la disponibilitat d’aquest primer equip de treballadors del Pla d’Ocupació. Estem convençuts d’haver estalviat no menys de 8 o 9.000 euros, en aquesta feina, si la hagués hagut de fer una empresa privada.
De cara el futur, ens agradaria repintar l’exterior, per treure alguna humitat, i deixar en perfectes condicions les parets exteriors. La darrera actuació que va adjudicar la Generalitat no ha donat els resultats desitjats, i la pintura ha caigut en alguns espais. Aquesta serà una actuació a tenir present ,en el moment en que es disposi del diner necessari.
Per últim, informem de que una propera actuació lligada a l’escola serà pintar el terra i les grades del Amfiteatre Cívic que serveix com a pati de l’escola durant el curs escolar, i de camp de bàsquet i espai recreatiu , durant els caps de setmana, i resta de l’any. La pintura vermella del terra, i la grisa de les grades s’ha anat deteriorant amb el pas del temps i ara tenim intenció de tornar-ho a pintar tot, per recuperar la imatge inicial de 20 anys enrere. Aquest propera actuació es durà a terme igualment per part de la brigada d’obres, reforçada amb el Pla d’Ocupació.

Borredà, 17 de juliol de 2014.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?