Tuesday, December 17, 2013

 

APLICAR EL RÈGIM DISCIPLINARI



APLICAR EL RÈGIM DISCIPLINARI.
Porto 35 anys en el PSC i no he hagut de renunciar en cap moment als meus ideals, ni a les meves conviccions i sentiments més profunds. La sintonia entre doctrina del partit i la meva personal ha estat gairebé plena, durant tot aquest recorregut.
I puc dir que de temes complicats, enrevessats i difícils n’hem tingut en el Parlament, en els Congressos, en Consells Nacionals o en executives d’Agrupació, Federació, etc. Tots podem recordar els difícils moments d’unificació del socialisme a Catalunya, o la campanya per l’entrada a l’OTAN, la reconversió industrial, i un centenar d’altres temes de gran rellevància. Sempre el partit, amb els seus dirigents i militants s’havia aconseguit mantenir la sintonia, i el principi d’autoritat i respecte a les decisions dels òrgans de govern.
No recordo trencaments de vot en el Parlament durant els 16 anys en que hi vaig ostentar el càrrec de Diputat. El mateix puc dir en molts altres temes de partit, en que després de llargs debats, discussions i votacions, ningú s’hagués atrevit a qüestionar el resultat ni actuar-hi en contra. El principi de respecte a l’exercici de la democràcia era “sagrat”, i d’aquí la fama i admiració per la disciplina i rigor del PSC.
Aquells valors, alguns els volen qüestionar a dia d’avui, fins i tot apel·lant als nostres dirigents històrics, els quals moririen de vergonya si veiessin l’actuació d’alguns d’aquests actors. Que no s’equivoquin, o més ben dit que no vulguin enganyar a la gent, perquè som molts els qui els varem tractar i podem assegurar que mai haguessin recolzat comportaments inacceptables com els que estem veient.
No podem acceptar contradiccions entre els acords del partit, presos pels òrgans que tenen competència per fer-ho, amb declaracions de grupets que creuen tenir la veritat al seu costat. Es inacceptable l’afany per desacreditar l’executiva del partit i la figura del Primer Secretari per afany de protagonisme, o voler “quedar bé” a nivell periodístic.
Estem en un moment especialment delicat, ja no pel partit, sinó per tota la ciutadania catalana i espanyola. Voler jugar amb els sentiments i demostracions d’ostentar la “veritat socialista” enfront de “l’aparell” del partit, és estar totalment fora de joc. Els acords del partit son i han de ser el fonament de la nostra acció política. Ho eren en el passat i ho son en el present. Qui cregui el contrari, millor que se’n vagi cap altres partits o a casa.
Mai com ara, amb en Pere Navarro com a Primer Secretari, s’havia cridat i consultat la militància per medi del seu òrgan més representatiu: el Consell Nacional. Ens hi sentim plenament representats, i els seus acords son totalment fonamentats i en la bona direcció. Si algú creu que no està legitimat per marcar l’estratègia del partit que ho digui i actuï en conseqüència. I el mateix hem de dir de l’executiva, en la qual , a la vista de com actuen alguns, no hi haurien d’haver tingut cabuda, o haurien de renunciar si no s’hi troben còmodes.
No podem acceptar veure en el partit el que critiquem en el Parlament. Que una força política pugui exercir de govern i oposició alhora. Alguns actuen sota aquest criteri, i això no havia passat mai. Almenys no amb la publicitat i el cinisme actuals. Fan molt de mal ja no solament al partit, sinó a tota la societat per quan distreuen i posen en qüestió la posició del PSC en temes tant fonamentals com els que tenim al davant.
Estic segur de representar un bon nombre de militants en la petició a Pere Navarro d’actuar amb fermesa davant aquests comportaments de militants i càrrecs de partit o institucionals que no respecten la democràcia ni els estatuts del PSC. No tenen cabuda en el partit ni el poden representar. Siguin qui siguin, estiguin on estiguin, contravenen els reglaments del partit. El dany que produeixen és enorme, a nivell intern i extern. Demanem l’aplicació del règim disciplinari que tenim establert. Es el que esperem i el que la ciutadania ha de veure. En un país caracteritzat per la falta d’orientació, autoritat, i serietat, el PSC ha de donar exemple.

Joan Roma i Cunill, President del Consell Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?