Friday, January 11, 2013

 

ELS POSICIONAMENTS D'ERC




ELS POSICIONAMENTS D’ERC

Haurem d’esperar encara unes setmanes per comprovar el grau de consistència dels posicionaments d’ERC, en aquesta nova etapa. Sóc més aviat pessimista en quan a creure que la vella ERC pot canviar, per un simple canvi de lideratge. Ja son moltes les vegades que un nou lideratge no ha suposat cap canvi substancial en el funcionament d’aquest partit, i jo crec que anem per repetir la jugada.

Ho dic, perquè unes setmanes enrere, Oriol Junqueres va anunciar que un dels compromisos del pacte CiU – ERC, era el d’apartar el PP dels llocs on governa amb CiU. Aquí hi figuren llocs tant emblemàtics, com la Diputació de Barcelona, o els ajuntaments de Badalona, Castelledefels o Reus.

Han passat unes setmanes, i no sembla moure’s res en la direcció exigida per ERC. I de fet, d’aquesta exigència no n’hem sentit res més . I és que hi ha una doble paradoxa en el tema de compartir govern entre CiU i el PP, per una banda, i que ERC estigui pactant amb CiU, per una altra. Difícil d’explicar, i difícil d’assumir.

I ara mateix, davant l’enorme escàndol del cas Pallerols, ERC, s’ha mostrat molt poc enèrgica, en l’exigència de responsabilitats per part d’UDC. A dia d’avui queda clar que CiU només podrà governar si compta amb el recolzament incondicional d’ERC, i aquesta no podrà defugir les responsabilitats de co-governar, de manera que tot el que afecta CiU, afecta també ERC.

També haurem de veure quins son els posicionaments d’ERC respecte temes tant rellevants com el de la modificació de la llei de bases de règim local, la que regula el funcionament d’ajuntaments i diputacions.

I és que mentrestant s’espera el moment de fer la famosa consulta per la independència, el país va seguint el seu curs, i pel camí hi ha multitud de decisions a prendre, que necessiten l’acord d’ERC per dur-se a terme. Hem de veure en què queden els posicionaments retòrics del partit, davant la realitat de cada moment.

Serà interessant assistir a les primeres sessions del Parlament per comprovar el grau de consistència del pacte de govern, i com afronta ERC les evidents contradiccions en un munt de temes de gran importància.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?