Tuesday, January 22, 2013

 

DEMÀ, ATENCIÓ AL PARLAMENT.




DEMÀ, ATENCIÓ AL PARLAMENT.

Acabo de llegir la proposta de “resolució sobre el dret a decidir del poble de Catalunya”, que el Grup Parlamentari ha entrat en el registre del Parlament, com esmena al text de CiU i ERC.

L’he llegida un parell de vegades i he de dir que el seu redactat és clarament millorable. Més ben dit, m’hagués agradat poder intervenir , ni que fos per aconseguir un text de millor qualitat literària, i major comprensió “popular”.

Ja sé que redactar un text curt, precís i clar no és fàcil, però el repte de demà és molt important, i cal fer un esforç en totes direccions. Bé, el text ja existeix i és públic, de maner que així l’hem de defensar.

Estic d’acord amb el fons de la proposta que no és cap altra que defensar la legalitat del procés que es vol iniciar. El PSC no es pot situar en la banda del trencament de les lleis vigents. Això està clar. Cap partit de govern pot defensar la vulneració de la legalitat vigent, ni buscar dreceres que no estiguin emparades per les lleis catalanes, espanyoles o de la UE.

Es evident que el Ple de demà, suposa un repte molt important de cara a aclarir la nostra posició. Es molt important que la intervenció de Pere Navarro sigui contundent, clara i sobretot creïble. No hem de tenir cap por a defensar lliurement el nostre dret a decidir. Hem de deixar clar als altres partits que actuem per iniciativa pròpia, sense cap sotmetiment a d’altres partits, germans o estranys. Seran molts els qui vulguin ceure el PSOE al darrere d’aquest posicionament, però també altres volen pressionar el PSC perquè voti amb ells ( ICV és un exemple clar, i UDC, també).

Demà, el Parlament es convertirà en el focus d’atenció del poble català, però també d’Espanya i de la UE. NO podem fallar, i el discurs de Pere Navarro així com le3s altres intervencions que es produeixin a l’hora de debatre la nostra esmena, i altres que puguin presentar-se ha de ser molt ben estudiada i ben fonamentada.

Tenim arguments, en els processos de Canadà i Gran Bretanya, en aquest sentit hem de lamentar els pobres lideratges que tenim aquí, tant per part d’Espanya com de Catalunya. Res a veure amb les realitats dels altres dos estats. I sobretot remarquem que arribats al punt on estem, és lògic que els catalans pugin manifestar la seva voluntat.

Es impensable un referèndum il•legal, com es inviable una consulta fora de la legalitat. Hem de preguntar com pensen sortir d’aquests embolic, tot i deixant clar que volem fer realitat aquest desig majoritari del poble català.

Bé, ànim sal Grup Parlamentari, i sortim a la palestra sense cap mena de recança ni pressió. Considero que el temps ens donarà la raó i facilitem que es pugui votar la nostra esmena com a via per realitzar la consulta, dintre del marc legal.

Demà, port ser un gran dia, si fem veure les contradiccions dels nostres adversaris i els raonaments que fonamenten el nostre posicionament.

Joan Roma, President del Consell de Fed. XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?