Monday, December 17, 2012

 

COMENÇA LA DESENA LEGISLATURA




COMENÇA LA DESENA LEGISLATURA DEL PARLAMENT

Avui he pogut veure una part de la constitució del nou Parlament, sorgit de les eleccions del passat 25 N. M’ha vingut els records de les diferents constitucions que he viscut en viu i en directe en tant que diputat al Parlament.

Aquesta vegada he comprovat que ERC no ha volgut ser el centre d’atenció, ni ha volgut involucrar-se com en anteriors ocasions, exigint la presidència del Parlament. S’han conformat amb al Vice- presidència primera, a càrrec d’Anna Simó. Una mena de promoció – desplaçament cap a la mesa del Parlament, per poder facilitar l’entrada d’un nou portaveu d’ERC , més adient pels temps actuals.

La resta de mesa, sense novetats importants, excepte la presència de Miquel Iceta, per part del PSC que trobo molt encertada. En Miquel Iceta, és ja un consumat veterà en tasques parlamentàries, molt preparat, per encarar la nova etapa, plena d’incerteses i plena de reptes complicats. Tenir-lo en un lloc estratègic com aquest, ha estat una bona decisió. Ben aviat ho comprovarem.

En quan a l’inici de legislatura també trobo molt bé, la direcció del Grup Parlamentari Socialistes, compost per gent totalment nova, al costat d’altres que ja tenen experiència. Una bona combinació que també ha de donar bons resultats.

En fi, ara hem de deixar treballar al GP. No vulguem que en quatre dies ja modifiquin el treball parlamentari i es converteixin en el epicentre polític de Catalunya. Ja tindrem temps de fer valer la nostra condició de segon grup, per nombre de vots, i tercer en nombre de diputats. Ja vindran dies en que les relacions entre CiU i ERC facin aigües per tots costats. No tardarem gaire a veure les enormes diferències entre aquestes dues forces polítiques, i com trenquen i recomposen relacions cada dos per tres.

La inestabilitat serà norma en el Parlament i de rebot en el Consell Executiu, malgrat ERC no hi tingui representants directes. Ara s’ha de veure on ERC col•loca peces en el “sottogoverno”. De ben segur comprovarem la col•locació de tot un seguit de persones en llocs de segon o tercer nivell per no estar massa a la vista.

I dintre de poc, sabrem la lletra petita dels pactes, i com pensen enfocar els problemes diaris. Pensar que tot ha de dependre de la data de la famosa consulta, és oblidar els principals problemes del país, que és l’enorme deute de la Generalitat, i les immenses retallades que toca fer, en el pressupost de l’any vinent. Primera gran prova que tindrà CiU , dintre de poques setmanes. Aquí veurem ja el primer trontollament del pacte amb ERC. Una cosa és parlar en un despatx o posar-ho en un paper, i una altra ès defensar-ho en l’hemicicle del Parlament. Veurem com expliquen als votants d’ERC que cal defensar plenament les retallades, per poder fer el referèndum. I veurem quins nous ingressos proposen que siguin mínimament factibles.

El paper ho aguanta tot, diem molts dels que portem anys en institucions, però la realitat s’acaba imposant. I la realitat serà molt, molt dura.

Animem , doncs, al Grup Parlamentari perquè es posi en marxa i comenci a estudiar les estratègies per parlar del que realment importa a la gent. I posar sobre la taula les contradiccions de CiU, i les d’ERC. Si una cosa esperem els militants és claredat , contundència i transparència en tota l’acció política. I mentrestant deixem que treballin i demostrin la seva vàlua.

Joan Roma, President Consell Fed. XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?