Tuesday, October 30, 2012

 

LA VIA MÉS FACTIBLE




LA VIA MÉS FACTIBLE.

Fa pocs dies el PSC va aprovar el programa electoral per les eleccions del 25 de novembre, per gairebé unanimitat del Consell Nacional. Alguns poden pensar que és lògic perquè interessa donar imatge d’unitat, després d’alguns debats interns, més o menys controvertits, però el cert és que el programa és valent i actual, a la vista de la realitat del país.

En el tema nacional, deixem clara la posició de propiciar una consulta popular, dintre del marc del “dret a decidir”. Arribats al punt on estem, suposaria una immensa frustració pel poble català no poder expressar l’opinió sobre el marc on vol conviure. En aquesta consulta el PSC defensaria la continuïtat de Catalunya, dintre d’un estat federal. I la consulta s’ha de poder fer, respectant la legalitat vigent. Difícil, però no tant, com pretendre organitzar una consulta, fora de la legalitat. En democràcia no hi ha dreceres.

Ara bé, dit això, el que volem fer els socialistes en aquests dies que queden fins a les eleccions és parlar dels problemes reals del país, i com es pensen afrontar. No val dir que tot és culpa de Madrid, i no explicar com pensa el govern liquidar el deute de 42.000 milions d’euros.

En aquests moments el govern Mas, està totalment asfixiat, i sense marge maniobra. Es vol independitzar però continua en mans del PP, pel que fa rebre diners, però curiosament , com a socis de govern a la Diputació de Barcelona, o donant suport CiU als ajuntaments de Badalona, Castelldefels, o Barcelona.

No hi ha cap acord escrit, però és evident que uns i altres s’autoalimenten amb declaracions a Madrid, per una banda, i des de Barcelona per una altra, que augmenten els independentistes aquí, i els espanyolistes, allà.

Tot sigui per no parlar del que realment passa en el país. I el país real es pot veure aquests dies a les farmàcies, quan la gent gran va a buscar la medicació i troba que li toca pagar, per nous impostos d’aquí i d’allà. Els partits a l’oposició han d’explicar que solament amb l’impost de successions que ha suprimit CiU, es podien haver continuat subvencionant els medicaments, sense cap nou impost.

O es podien haver mantingut els menjadors escolars, en un moment , en que per primera vegada es comprova l’existència de malnutrició en molts nens i nenes que tenen en l’àpat escolar, l’ únic menjar adequat del dia.

Ja entenem que Artur Mas no vulgui parlar d’aquestes coses. Es evident que Catalunya està molt pitjor avui, que no pas dos anys enrere. I no tot és per culpa de la crisis global. No s’administra bé el país, i s’ha decantat per retallar per tot arreu, pensant que ja vindran temps millors per recuperar serveis. Però, mentrestant la gent ha de sobreviure i veure el futur amb un mínim d’optimisme.

I les campanyes han de servir per valorar la feina feta, i premiar-la o castigar-la. I els partits han d’expressar les critiques i les alternatives. No s’hi val només a criticar, cal portar propostes i solucions. Recomanem llegir el programa del PSC perquè precisament no es centra només en què farem l’endemà del 25 N, a nivell de país, sinó sobretot que pensem oferir a la gent perquè tingui esperances en el futur. D’això anirà la nostra campanya.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?