Wednesday, June 22, 2011

 

SOLUCIONS A LA INDIGNACIÓ

SOLUCIONS A LA INDIGNACIÓ
Segur que tots seguim amb atenció i esperança de que el gran moviment del 15M, produeixi resultats que no siguin simplement els de la mobilització. No és fàcil conduir i proposar solucions a temes d’una enorme complexitat i variabilitat. Cada dia ens llevem amb novetats que contradiuen previsions anteriors, en una roda de mai acabar.
Tanmateix hi ha un bon nombre d’iniciatives que tenen un gran interès i poden portar a canvis notables en algunes matèries “sensibles”, com son les lleis electorals. Aquesta setmana mateix el portaveu del govern, ha manifestat la voluntat d’elaborar la primera llei electoral catalana . Ja seria hora. Ara falta veure quin model proposa CiU per iniciar la negociació amb la resta de partits.
Hi ha d’altres propostes que fan referència al funcionament de les entitats financeres, justament criticades per unes actuacions que han portat a una difícil situació a milers de famílies i milers d’empreses. I no hem vist càstigs per enlloc, fins i tot en actuacions que s’han situat fora d’un mínim d’ortodòxia. I al costat de tot plegat, veiem sous mil.lionaris en els membres de les cúpules financeres, a part de premis i jubilacions d’escàndol.
No és gens estrany, doncs, que moviments com els de boicotejar els desnonaments per impagament d’hipoteques , es vegin amb simpatia, i siguin molts els que s’apuntin a les actuacions. Sempre pacífiques, però , habitualment exitoses.
No és just que molta gent perdi la vivenda i , a més, quedi entrampada per tota la vida. Ha d’haver-hi una modificació legal per poder trencar aquest cercle infernal.
I sobretot, s’han de promoure polítiques de solidaritat i coordinació entre tots els estaments públics per facilitar ajuts a les persones més necessitades i facilitar treball a tots els que no en tenen. Res més frustrant que veure passar el dies, les setmanes i els mesos sense cap esperança de poder treballar.
De fet, he canviat l’article inicialment enviat, per aquest, a la vista d’una informació publicacada en aquest mateix diari, i promogut per l’empresa editora, que m’ha semblat especialment rellevant.
Es tracta de la creació d’un nou portal d’internet, mitjançant el qual es podran consultar les ofertes de feina a tot l’estat, per part de 12.000 empreses. El nou portal, sota el nom de: Iberempleos.es , pot esdevenir una eina molt útil per les persones a la recerca de feina, sigui allà on sigui.
Es cert que en el nostre país la mobilitat laboral és escassa, però en les actuals circumstàncies, la immobilitat no pot continuar. Ni que sigui temporal, el trasllat cap altres zones que puguin necessitar mà d’obra és essencial i a l’abast de la majoria de persones.
Iniciatives com aquesta, caldria veure’n per tot arreu. Poden imprimir una agilitat que no tenen les oficines de treball. I per això han de servir les noves tecnologies. Per apropar la realitat als ciutadans.
I mentrestant seguirem el moviment dels indignats, dels quals hem de poder extreure tantes iniciatives com siguin possibles, sense oblidar que tots els elegits en les diferents conteses electorals tenen total legitimitat per representar el poble, i emprendre les accions que considerin necessàries per millorar la present situació, a tots els nivells.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed.XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?