Wednesday, April 27, 2011

 

RETORNAR ALS VELLS TEMPS ? -art. Celsona

PERQUÈ REPETIR VELLS ERRORS ?
En un moment en que els polítics no tenim bona premsa, és més important que mai cuidar el fons i les formes de les decisions públiques. La regeneració passa per la més rigorosa transparència en tots els actes i activitats relacionades amb la “cosa pública”.
Es la única via perquè la gent torni a confiar en els seus representants. Qui no entengui i atengui aquesta prioritat es perjudica, directament, i indirectament a la resta de polítics que volem fer les coses ben fetes.
Aquesta introducció ve a tomb, de la nova presidència i vicepresidència del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya. No en teníem prou d’alguns mals exemples donats pel Consell Comarcal del Solsonès en matèria de sous, càrrecs de confiança i contrapès clar a la capital comarcal, que ara , es vol recuperar poder polític i econòmic, posant persones clarament polítiques al cap davant del CTFC.
He seguit les vicissituds del CTFC , des del seu naixement fins a l’actualitat. Varem demanar sempre que un organisme important i potent com aquest, en una petita comarca com el Solsonès, quedés fora de les batalles polítiques.
Durant els anys del tripartit a la Generalitat, es va aconseguir complir aquesta premissa. Els càrrecs eren de segon grau a nivell de Generalitat i totalment professionals a nivell de gestió directa sobre el territori. Ningú podrà dir que no ha estat així.
Ara, però, CiU trenca aquesta dinàmica, i polititza al màxim nivell la cúpula del CTFC. I aquesta vegada per complir la quota que li correspon a Unió Democràtica. Per qui no conegui les interioritats de CiU, ha de tenir clar que son dos partits, i que cadascun marca el seu terreny i exigeix la seva quota de poder, a tots els nivells. Aquí li ha tocat cobrar la quota a Unió, puix que la Conselleria d’Agricultura està en mans d’aquest partit.
Ja tenim , doncs, de President al Conseller Pelegrí i de Vicepresident , el omnipresent Albert Muntada, fet un milhomes a nivell comarcal. De president del Consell Comarcal, en Marià Chaure de Convergència, i de càrrec de confiança un altre de Convergència per equilibrar el pes d’Unió. Com es pot veure, tot un repartiment de pastís, pensant en els partits de govern i no en els ciutadans.
Lògicament alguns càrrecs tenen data de caducitat com és el cas de la presidència del Consell que ja es envejada i exigida per qui vol el relleu.
Es evident que som molts els qui no volem que les coses continuïn com fins ara a nivell local i comarcal. Les institucions han de ser governades, per raó d’eficiència i dedicació. Hem vist un funcionament radicalment diferent a l’ajuntament de Solsona. Ara toca traslladar-ho a d’altres ajuntaments de la comarca, al consell comarcal, al centre sanitari, i altres organismes existents.
Es la millor manera per evitar suspicàcies, acusacions de partidisme, i altres comportaments poc transparents. En aquests moments hi ha prou elements per confiar en un canvi de funcionament en les entitats abans esmentades. Hi ha llistes alternatives a CiU en la majoria de pobles. Es possible buscar noves enteses que portin altres maneres de governar. De tots vosaltres solsonins, de Solsona i comarca, depèn portar-ho a la pràctica.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?