Tuesday, November 10, 2009

 

BORREDA DEMANA ARREGLAR CAMI RIERA MERLÈS

BORREDÀ DEMANA AVANÇAR LES OBRES DE MILLORA DE LA CARRETERA DE LA RIERA DE MERLÈS.
El camí rural asfaltat de la Riera de Merlès, uneix les carreteres de Borredà a Alpens, amb la de Gironella a Prats. També continua pel nord fins la connexió amb la carretera de Borredà a Ripoll.
Es un camí d’uns 15 quilòmetres, molt utilitzat pels conductors que volen passar de la comarca del Berguedà a la d’Osona o a la del Ripollès. També el seu elevat ús es deu a la presència en aquest tram de dos càmpings i diverses cases de pagès.
Fa prop de vint anys, aquest camí fou condicionat i asfaltat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat. El pas del temps i l’elevada circulació varen malmetre tot el tram del camí, molt especialment en el recorregut entre el Cobert de Puigcercós i l’Hostal de Sant Cristòfol.
Després de diverses peticions i gestions, el Consell Comarcal del Berguedà , amb un ajut de la Generalitat, va procedir a l’arranjament de la part sud del camí, en un tram d’uns 7 quilòmetres. Aquest tram, arranjat tres anys enrere dona un bon servei a tota la zona.
L’elevat cost de fer tot el recorregut fins el Cobert de Puigcercós va obligar a dividir l’actuació en dues parts. Per aquesta segona fase, valorada en 411.251,89 euros, hi ha una subvenció del PUOSC 2012, de 269.597,44 euros.
Ara, l’ajuntament de Borredà ha dirigit una petició al president del Consell Comarcal del Berguedà per avançar l’actuació prevista per 2012, a l’any vinent. El motiu d’aquesta petició és el molt mal estat en que es troba aquest tram de sis quilòmetres, que va del Càmping Riera de Merlès al Hostal Cobert de Puigcercós.
Fa prop de quatre mesos que l’ajuntament de Borredà va tapar uns quants del forats de la carretera, però les intenses pluges d’aquest estiu, aixì com l’intens tràfec dels darrers mesos ha comportat un deteriorament del ferm de la carretera fins extrems perillosos per la conducció.
Es per aquest motiu que l’ajuntament s’ha adreçat al Consell Comarcal per demanar aquest avançament de l’actuació. Es del tot indispensable procedir a l’arranjament i pavimentació de la carretera de la Riera de Merlès, per poder disposar d’una via de comunicació en les degudes condicions de transitabilitat. Similar a la que ja té en el tram sud, fins Sant Cristòfol.
Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?