Sunday, September 13, 2009

 

GRAN EXIT DE LA MOSTRA DE FORMATGE

EXIT COMPLERT DE LA PRIMERA MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS DE CATALUNYA:
Aquesta tarda de diumenge s’ha clausurat la primera mostra de formatges artesans de Catalunya.
La primera valoració que cal fer és totalment positiva en tots els aspectes inicialment programats. Ha estat una mostra representativa de tot el sector amb la participació de 24 mestres formatgers. Un important nombre que ha permès omplir la Plaça Major, de formatges d’una gran varietat i riquesa.
Un altre aspecte és que no fos una fira, sinó una mostra, amb aspiracions pedagògiques que també s’han complert a bastament amb la edició del documental que s’ha anat passant al llarg dels dos dies en el Centre Cívic, però també amb la exposició de pòsters de tots els mestres formatgers participants. O igualment amb els tallers de formatgeria que s’han dut a terme a les Escoles de Borredà i que han vist desbordades les peticions de participació de nens i nenes.
També ha estat una mostra alegre, amb la intervenció el dissabte d’un grup de música tradicional del Pirineus, “Fent la rouge”, que varen animar la mostra des de diferents punts de la Plaça Major.
I avui, diumenge, ha intervingut Lluís Pinyot un animador nat que porta molts anys a l’esquena en l’ofici de conjuntar música, contes, balls, i que s’ha pogut comprovar amb tots els nens i nenes, pares i mares presents a la Plaça.
Un encert també ha estat el Túnel del Formatge, l’indret elegit per les degustacions. Ben elegit i ben presentat. Ha permès que moltíssim gent podés degustar un bon nombre de formatges ben diversos i representatius del nostre país.
En resum, i pel nombre de vehicles que es de protecció civil s’han comptabilitzat tant en l’aparcament municipal com en el camp de futbol i alguns altres carrers i zones del poble, podem calcular en unes 2.000 persones les que han passat per la mostra en els dos dies de durada. El temps ha acompanyat i això era important, tot i la pluja caiguda el dissabte a l’hora de dinar però que no va espatllar la festa.
Com alcalde, vull felicitar els impulsors de la mostra i a tots els col•laboradors i voluntaris que han fet possible un esdeveniment de primera magnitud en un poble petit com el nostre. Aquest cap de setmana , Borredà, ha aparegut en nombrosos mitjans de comunicació i tota la gent que ens ha visitat ha elogiat la capacitat per organitzar una mostra amb una qualitat, rigorositat i bon desenvolupament, més propi d’un gran organisme que d’un poble.
Enhorabona a tots, i que la mostra continuï, si els organitzadors volen aquí a Borredà, encantats de tornar-la a acollir i si va cap un altre municipi, encantats d’ajudar-los a repetir l’èxit d’aquí.
Joan Roma, alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?