Saturday, May 09, 2009

 

25 ANYS TALLER COLOMA

TALLER COLOMA – 25 ANYS
Aquest dissabte dia 9 el taller Coloma celebra el seu vint-i-cinc aniversari. Es realment una data per celebrar i per tant per compartir amb molta gent que hi hem col·laborat al llarg de tots aquests anys.
Aquesta és una entitat fonamental per tots els municipis, en particular, i per la comarca, en general. Hi tinguem o no algú a dintre. Sinó li tenim, li podem tenir en qualsevol moment i d'aquí la solidaritat obligatòria per part de públics i privats.
La feina que fa l'entitat és esplèndida a nivell formatiu i a nivell d'ocupació de persones amb discapacitats que tindrien ben poques oportunitats si no existís aquest taller. De fet , el conglomerat format per la Llar de Queralt i el Taller Coloma, és una de les institucions més rellevants a nivell comarcal i tot un exemple de com es pot treballar per les persones més necessitades.
Dintre de poc s'inaugurarà la nova escola de la Llar. Així culminarà una vella reivindicació que ha tardat molts anys a fer-se realitat, però que ara ja està a punt de ser-ho. Una escola pensada pels nens i nenes que ha d'acollir, en condicions especials, i per tant adaptada a les seves condicions. Sempre he considerat que s'ha de tenir una especial sensibilitat per aquestes persones i dedicar-hi tots els esforços necessaris.
Crec que ara s'està fent. Hi haurà escola nova, hi ha diversos pisos tutelats per persones ja més grans i que viuen en petita comunitat, existeix el Taller Coloma,etc. En fi, avui sabrem què més fa falta per completar els equipaments. De ben segur que alguna cosa o altra fa falta, però els passos donats han estat immensos en aquests 25 anys.
I avui toca reconèixer la feina dels professionals que ho han fet possible. Sense la immensa dedicació i vocació que han demostrat ,res hagués estat possible. Només cal veure la plena dedicació d'algunes d'elles per comprendre que formen part d'una gran família, en la qual tots son benvinguts i tots troben acollida.
Avui uns quants alcaldes anirem a la jornada de portes obertes, i celebració que han organitzat. Menjarem tots plegats i podrem veure l'estat de les instal·lacions, la feina que s'hi fa i el nombre de persones que hi treballen. Val la pena destinar unes hores a la visita, i comprovar què més fa falta per continuar ajudant a tirar endavant.
Felicitats al Taller Coloma per aquests 25 anys i que en compliu molts més.
Joan Roma, alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?