Tuesday, April 14, 2009

 

UNA COMARCA AMB UN GRAN POTENCIAL

UNA COMARCA AMB UN GRAN POTENCIAL.
En uns moments en que la gent rumia molt més on marxar de vacances, és bo aprofitar-ho per “vendre” els productes de casa. Entenent per producte, no tant les coses per menjar o beure sinó el propi territori.
El Solsonès pot competir amb qualsevol altre territori nacional o internacional per la gran varietat i riquesa del seu entorn natural, i per l’enorme quantitat d’elements arquitectònics i culturals que conté. A vegades som els propis habitants els que no ens donem compte de fins a quin punt, el que tenim , pot ser valorat per persones d’altres indrets.
I és que el turisme de proximitat tindrà una gran importància en els propers anys, sobretot per la millora de les comunicacions que permet posar-te en poca estona en qualsevol indret de la comarca, i que facilita l’arribada de la gent de les ciutats, cap les nostres municipis.
Pels estudis que s’estan fent a diversos nivells, tot indica que després de molts anys de voltar pel món, molta gent s’inclina per quedar-se més a prop, i així descobrir els punts d’interès del propi país. També hi ajuden les campanyes constants que donen a conèixer monuments, pobles i ciutats, de Catalunya, dirigides als nostres conciutadans.
Un altre fet evident és que la natura guanya adeptes, i tot el relacionat amb ella, incrementa notablement el nombre de practicants. Ho veiem tots els que vivim en pobles de pagès que ara és molt habitual trobar colles de caminants, amb bastó o sense, recorrent camins i muntanyes. Es un turisme que busca la tranquil•litat i la autenticitat de comarques com el Solsonès que s’ha mantingut en un grau excel•lent de protecció, malgrat les zones cremades pels incendis.
Es hora, doncs, d’apostar per aquesta font de riquesa, poc valorada fins ara, i fer-ho amb la serietat i rigorisitat en que ho fan altres països europeus. D’entrada promoció, però a continuació bons indicadors, netedat a tots els nivells, bona organització i coordinació de tots els elements turístics, bona i autèntica gastronomia del territori, adaptació d’horaris a les necessitats dels visitants, etc.
Realment s’ha fet força feina en els darrers anys, però queda molt per fer. I francament tenim ben a prop una munió de persones que han sortit del país per anar a llocs llunyans i que ara voldrien conèixer l’interior d’aprop. Només cal oferir-ho apostant per la qualitat i la bona feina. Tenim grans oportunitats ben a l’abast.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?