Wednesday, April 22, 2009

 

BREU BIOGRAFIA PER LA WEB DEL PSC

BIOGRAFIA JOAN ROMA I CUNILL
Nascut a Borredà ( Berguedà), l’any 1950. Es llicenciat en Ciències de l’Educació, parla diversos idiomes. Residí 7 anys a Suïssa on compaginà treball i estudis, i on publicà 3 llibres d’ensenyament de l’espanyol per estrangers, per la xarxa d’acadèmies d’idiomes on treballava.
Retornà de Suïssa per encapçalar una candidatura a les municipals de l’abril del 79. Elegit regidor, exercí diversos càrrecs municipals fins l’any 91, en que fou elegit Alcalde, càrrec que continua exercint fins el present, amb majoria absoluta.
A Suïssa fou co-president de Casa Nostra, associació de gent de parla catalana, a la ciutat de Berna, i articulista de la revista Plançó. I amb uns quants altres catalans, fundaren la Assemblea de Catalunya a Suïssa.
Ja a Catalunya, formà part de la Comissió de Festes de Borredà, fins a l’actualitat. S’afilià al Partit dels Socialistes de Catalunya a l’octubre del 79. Elegit Primer Secretari de la Agrupació del Berguedà , l’any 1980, entrà també a la Executiva de la Federació XI, de la qual fou Primer Secretari durant 16 anys.
Candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya, l’any 1986. Exercí de Diputat durant 4 legislatures, i presidí en una d’elles la Comissió d’Agricultura. Ponent de diverses lleis, i articulista en diverses publicacions de la Catalunya Central, ininterrumpidament durant més de 25 anys.
Actualment és President de la Federació XI (Bages, Berguedà i Solsonés) , i Secretari de Política Municipal de la Agrupació del Berguedà i com Alcalde de Borredà , forma part de diverses entitats i agrupacions. També és membre actiu, com a voluntari de Creu Roja.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?