Sunday, April 19, 2009

 

AVUI FA TRENTA ANYS

AVUI FA TRENTA ANYS DELS NOUS AJUNTAMENTS

El dia 19 d’abril de 1979, a les 12 hores, a 8.000 ajuntaments de tot Espanya es va celebrar el Ple de presa de possessió dels càrrecs de Regidors i posteriorment l’elecció dels primers alcaldes democràtics.
Lògicament aquest mateix acte es celebrà a Borredà, on fou elegit alcalde, Antoni Andreu , el qual ja feia 3 anys que exercia el càrrec . El Ple del Consistori es composava de 7 membres com en la actualitat.
En aquelles primeres eleccions el resultat fou de 5 regidors per la candidatura de Antoni Andreu i 2 regidors per la candidatura encapçala, per mi mateix. I fet la elecció d’alcalde, tot seguit hi hagué la voluntat de governar junts i col•laborar en la transformació del poble, després de molts anys de molt poca activitat, com arreu del país.
Aquells primers temps varen ser molt complicats pels pocs recursos que teníem. Recordo que el primer pressupost que varem gestionar, el de 1979, era de 1.375.000 pessetes. Es a dir, que no arribava als 8.300,00 euros. I per descomptat , no podíem aspirar a rebre diners de la Generalitat que encara no estava en funcions, i la Diputació de Barcelona era un organisme que es trobava en situació similar a la dels ajuntaments.
En definitiva, foren temps difícils però alhora gratificants perquè qualsevol cosa que es fes per millorar les condicions del poble era ben rebuda i ben agraïda.
Varem treballar de valent, no solament a posar ordre en els papers, sinó en organitzar festes, activitats de tota mena, i en gestionar els pocs diners que teníem, i començar-ne a buscar en altres institucions. En fi, tot estava per fer, i les ganes de fer coses era la norma habitual a tots els ajuntaments.
Estic satisfet d’aquella primera època, i especialment d’haver sabut elegir un pacte amb l’equip de govern, per poder governar plegats. Aquell pacte va permetre no perdre el temps en discussions internes i , en canvi, aprofitar totes les potencialitats externes. El poble en va sortir clarament guanyador.
En poc temps es varen fer moltes coses, i des d’aquells llunyans temps fins ara s’ha anat creixent i millorant. D’aquí que Borredà sigui un dels pocs pobles en que durant els 30 anys de democràcia s’ha governat amb estabilitat i entesa, o amb majories absolutes que han permès aplicar programes i decisions sense entrebancs. Hem aprofitat millor que ningú les possibilitats i els resultats estan a la vista de tothom.
Trenta anys son molts per la vida de les persones, però és poc en la vida d’un poble com Borredà que té més de mil cent anys d’història. Amb tot, podem afirmar de que aquests 30 anys han estat un dels períodes més profitosos de tota la llarga història del municipi. I queda encara molt per fer, i d’aquí que continuem la tasca dels nostres antecessors i tinguem un gran nombre d’idees i propostes per dur a terme. I uns altres vindran que prendran el nostre relleu, en una cadena de mai acabar.
De moment , però els que estem al capdavant del govern municipal creiem que hem de continuar aplicant el nostre programa electoral, amb les rectificacions o modificacions lògiques , en temps de crisis, però esperem poder acomplir la major part de les promeses fetes, i que varen tenir un ampli recolzament en les eleccions municipals de dos anys enrere.
I en un dia com avui, vull tenir un especial record pel primer alcalde democràtic, el Sr. Antoni Andreu i Torrents. Va ser un bon alcalde, i va aconseguir fer avançar el poble en uns temps especialment difícils. Igualment vull agrair i felicitar a tots els regidors i regidores que han passat per l’ajuntament perquè és gràcies a tots ells que Borredà està en una situació de prosperitat i bones perspectives, de cara el futur.
Travessem la crisis com tots els altres municipis, però de crisis greus ja n’hem tingut en el passat, fins i tot a nivell local pitjor que aquesta, i al final ens en hem sortit, i ens hem reforçat. Estic convençut que podrem fer el mateix en aquesta.
Gràcies a tots i totes, i que per molts anys puguem anar celebrant futurs aniversaris municipals.
Joan Roma , alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?