Friday, December 07, 2007

 
GRAN CELEBRACIÓ PER LA BEATA REGINALDA
Ahir dia 6 de desembre es va celebrar la festa d’homenatge a la Beata Reginalda Picas Planas, filla de Borredà i assessinada el juliol de 1936, juntament amb una altra religiosa dominica.
A quarts d’onze del matí anaren arribant cotxes plens de germanes dominiques , procedents de diferents indrets de Catalunya. En total , prop de 90 varen voler estar en aquesta celebració.
La diada començà a les 11 del matí a l’església parroquial amb presència de la familia Picas, del Equip de Govern Municipal, de la Priora General de les Dominiques, així com les dues Germanes Provincials ( Manresa i Barcelona), la comunitat de Borredà i molta gent del poble que varen voler compartir aquest dia.
A l’alta major hi havia una foto de la Beata Reginalda, i tot seguit s’hi col.locà una llàntia encesa i poc després la Priora General va fer entrega d’un reliquari amb relíquies de la Beata Reginalda i de la Beata Rosa, que va morir amb ella.
Tota la missa fou cantada per la comunitat de Dominiques i per la Coral de la Parròquia. Al final de la cerimònia l’Alcalde de Borredà, va fer un parlament recordant esl temps de la guerra civil, així com el pas de la comunitat de dominiques per Borredà i el treball actual que duen a terme.
I tancà l’acte la Provincial de Manresa, en nom de la priora General , parlant de la nova Beata i el que significa per a tots.
Acabat l’acte s’obrí el cambril de la Verge de la Popa i a la sortida s’aprofità la presència de tota la comunitat per fer-se una foto oficial que quedarà per la història de Borredà.
Acte seguit l’Alcalde convidà la Priora General a signar el Llibre d’Honor de l’ Ajuntament, i felicitar-la per tota la cerimònia i la feina de la Congregació, en general.
A les 2 , en el Restaurant Baix Pirineu es va fer el dinar de germanar amb tots els assistents i l’ajuntament oferí un llibre de història de Borredà en fotos com a record.
Així, acabà una diada històrica pel poble, tal com digué l’ Alcalde en el seu Parlament.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?