Thursday, November 08, 2007

 
AGENDA PROPERA DE BORREDÀ

DIUMENGE DIA 2 DE DESEMBRE- INAUGURACIÓ RESTAURACIÓ ROTGERS.

L’església romànica de Rotgers és una autèntica joia arquitectònica , i un dels monuments més visitats de la comarca del Berguedà. Fou construïda el segle XI , i com característica especial és que té el campanar edificat just al mig de la nau central, i amb una inclinació de 18%, cosa que el fa especialment curiós, per la situació, per la inclinació i per tenir dues plantes amb arcades fetes de pedra tosca.
En el seu interior hi havia un esplèndid frontal , que va ser traslladat en els anys 60 al Museu Episcopal de Vic, on figura en un lloc preferent a la planta baixa de l’edifici.
L’església va sobreviure aquests mil anys, en perfectes condicions, fins que fa uns anys vàrem considerar indispensable procedir a una restauració a fons per garantir la preservació i supervivència. Després de diversos intents davant la Generalitat, que no donaren el resultat desitjat, es va demanar a la Diputació de Barcelona, que emprengués la restauració. Com a condició, prèvia que sempre exigeix la Diputació és que es cedeixi el monument a l’ajuntament per un període mínim de 25 anys, cosa que es va fer, d’acord amb la Parròquia de Borredà i el Bisbat de Vic.
Ara, totalment acabada la restauració i amb una còpia del frontal en el seu interior i una petita placa solar per donar un mínim de llum, procedirem a la inauguració de la restauració que va dur a terme el Servei del Patrimoni Local, sota la direcció de Antoni González – Moreno Navarro. El resultat és magnífic i el monument es pot visitar amb visites guiades, a càrrec de la empresa Dinamització del Patrimoni.
La inauguració de la restauració es farà el diumenge dia 2 de desembre( el dia 29 de novembre és Sant Sadurní) , a les 11 del matí amb una missa oficiada per Mn. Felip Pujols, rector de Borredà, i al final es faran uns parlaments per part de Mn. Felip, del representant de la Diputació de Barcelona i de l’ Alcalde de Borredà. Tot seguit s’oferirà un esmorzar popular a tots els assistents.

CELEBRACIÓ BEATIFICACIÓ REGINALDA PICAS .
Després de l’acte oficial de Beatificació de 498 persones, a la ciutat del Vaticà, celebrat el passat dia 28 d’octubre, la Congregació de les Dominiques ha proposat un acte senzill en el mateix poble on va néixer i viure, fins entrar en l’ Ordre.
Aquest acte tindrà lloc a l’ església parroquial de Borredà, el dijous dia 6 de desembre a les 11 del matí amb una missa, oficiada per Mn. Felip Pujols, rector del poble, i al final hi haurà uns parlaments de representant de la Parròquia, de la Congregació a la qual pertanyia, i de l’alcalde de Borredà.
Al final de l’acte es donarà un petit record d’aquesta diada, i les Germanes Dominiques presents, finalitzaran la celebració a la casa que tenen a Borredà, que serveix de casa de colònies i de exercicis espirituals per la pròpia Congregació.

TEATRE AL LOCAL PUIGMAL
Com ja ve sent tradició en els darrers anys, el Grup de Teatre de Borredà, oferirà una representació teatral el dissabte dia 8 de desembre a les 7 de la tarda , en el Local Puigmal.
L’obra es presenta sota el títol “Què hi ha al darrere?” i està codirigida per Gemma García i Joan Canal, amb la participació de diversos actors i actrius que ja tenen una llarga trajectòria de teatre en el poble i en altres indrets.
Aquesta funció del 8 de desembre ja és esperada i considerada tradicional en el poble, perquè és el dia triat des de fa uns anys, aprofitant el llarg pont de la Puríssima, i la presència de moltes persones del poble i de fora a la funció.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?