Tuesday, July 03, 2007

 
HERÈNCIES REBUDES
Quan alguns nous alcaldes inicien el seu mandat solen parlar del passat per justificar les primeres actuacions , i alguns tendeixen a ampliar els problemes rebuts per fer-se perdonar els primers fracassos o incompliments de promeses electorals.
Es comprensible, i fins i tot justificable, aquests primers posicionaments, però la gent no accepta si s’allarguen massa. D’aquí que habitualment es donin 100 dies de gràcia, als nous equips municipals, per demostrar cap on volen tirar.
En el cas de Berga, veurem ben aviat les primeres actuacions i si son capaços de mantenir el ritme que requereix una ciutat en plena expansió. En aquest cas l’herència rebuda és clarament positiva. I no ho dic per ser del PSC i voler justificar la feina feta per l’anterior govern sinó perquè objectivament és constatable la gran quantitat de projectes i diners aconseguits i encara no gastats , per falta de temps.
Es una sort entrar en un ajuntament en aquestes circumstàncies perquè trobes bona part de la feina feta i simplement cal continuar-la i acabar-la. Sempre amb una gran dedicació perquè mai les coses tiren endavant soles i sempre hi ha caps per lligar i tancar, però els elements bàsics per executar els projectes hi son.
A primer cop d’ull i per haver fet un seguiment o haver donat alguna empenta com a diputat, veig la nova escola de la Llar, el nou edifici judicial, el nou IES, la renovació de tot el casc antic, la remodelació del vell pavelló, la compra i rehabilitació de l’edifici al costat de l’hospital vell, la ampliació de l’hospital Sant Bernabé, etc, i el projecte més gran de tots, com és la urbanització de la Rasa dels Molins.
Tot plegat puja un bon grapat de milions d’euros que estan concedits, programats o planificats per aquests propers anys. Es a dir, en aquest cas la herència rebuda és sucosa i ambiciosa. Ja hagués agradat a uns quants nous alcaldes socialistes trobar els ajuntaments en situació similar. Però el que té de bona aquesta situació ho té de maleïda a l’hora d’haver de treballar. Tot l’abans esmentat i alguns altres projectes menors que segur que m’he deixat obliga a treballar com un desesperat a un bon grapat de gent de l’ajuntament. I sinó treballen i s’afanyen en molts tràmits el rellotge corre i pot quedar aturat o quedar-se pel camí.
Ara mateix la renovació del casc antic és un projecte immens i enormement complicat de gestionar. Si es para ,és projecte mort. En altres casos si es para ,els promotors poden reclamar danys i perjudicis a l’ajuntament, en aquest cas és més greu i dificultós.
I com tota herència ,depèn dels hereus que es faci més gran i profitosa, o que es rebenti amb pocs dies o mesos . Ja veurem el profit que CiU en treu de la rebuda a Berga.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?