Monday, August 20, 2018

 

MANTENIR LA TENSIÓ - art. Nació Digital Solsona



MANTENIR LA TENSIÓ.
Per evitar , la desmobilització i l’ensopiment, el procés independentista ha de buscar vies per mantenir la tensió i la pressió sobre tots els elements que donen vida al procés. Siguin els propis, o els d’altres col·lectius. I quan apareixen actors externs, que donen motius per la queixa, la denúncia, o la crida a la resistència, son més que benvinguts perquè ajuden al manteniment de la tensió.
Tots els nacionalismes, necessiten enemics exteriors per a justificar-se i consolidar-se. Sense ells, no tindrien futur, de manera que, ara i aquí ,que apareguin grups organitzats, dedicats a treure simbologia independentista, és una excel·lent noticia, perquè va en aquesta direcció. Si a més, en algun d’ells, hi apareix algun membre d’un cos de seguretat estatal, millor que millor.
Hi ha pànic, a la desmotivació, i l’estiu és un moment molt delicat perquè la gent pensa més en fer vacances que no pas, en assistir a concentracions i mobilitzacions. Ho hem vist en nombrosos pobles i ciutats, amb menys d’un centenar d’assistents, en ciutats de desenes de milers d’habitants.
Aleshores, per no caure en la irrellevància, convé mantenir l’esperit reivindicador i batallador, organitzant “sopars grocs”, concentracions davant de presons, actes per la llibertat, concerts diversos, records per les dates mítiques del procés, presentació de llibres, etc, tot i cap, con tal permeti posar cartells, enviar correus i sortir en els mitjans de comunicació per demostrar la vivesa del procés, amb ganes d’arribar al setembre per a poder, iniciar les mobilitzacions de l’11 de setembre, i tot seguit de l’1- O.
Estem, doncs, en una mena de noria que va donant voltes, sense moure’s de lloc. Estem, on estàvem, anys enrere, sense haver avançat ni haver resolt cap dels reptes que els independentistes havien proposat assolir. Es més, hi ha una major dispersió d’objectius per no tenir al capdavant de l’Estat, un partit com el PP.
Hi ha por escènic, per no tenir clar com sortirà la mobilització de l’11 de setembre. No hi ha presses per omplir autocars, no hi ha allau de voluntaris per participar en la organització i no hi ha suficient demanda de places, com per imaginar una mobilització “històrica” a Barcelona.
Alguns creuen que és lògic en ple mes d’agost, però altres, noten falta d’entusiasme i de raons clares per persistir en uns tipus de mobilitzacions, més pròpies del passat que no pas del present. Van apareixent enquestes, que demostren ganes de trobar sortides pactades, fora de la pretensió d’independència que pocs la veuen factible. Els passos donats pel govern central, i el canvi notable de formes i fons, entre els dos governs, ajuden a veure que la situació actual, és radicalment diferent, de la de l’any passat.

Per això, alguns col·lectius volen imprimir majors cotes de mobilització, a nivell territorial, per augmentar les tensions i provocar reaccions que mantinguin el caliu del procés. Es el que es pot veure en determinats llocs, amb llaços, pintura, estelades, cartells i piulades a tort i a dret. Rebaixar la tensió, suposa donar temps, per pensar, i no és hora de pensar sinó d’actuar...però els resultats son els que son, i un bon nombre de persones es demanen si no va sent hora, de canviar d’estratègia i buscar acords que millorin l’autogovern, a imatge i semblança del que han aconseguit els bascos. El retorn del seny, seria la millor de les opcions.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?