Tuesday, December 13, 2016

 

EN SEU PARLAMENTÀRIA - art. Blogesfera socialista



EN SEU PARLAMENTÀRIA.
Cada vegada que veig imatges inapropiades d’algun indret del Parlament de Catalunya, se me’n van els pensaments a l’època en que vaig ser membre de l’hemicicle. Concretament durant 4 legislatures ,que no és poc temps.
Lamento profundament el canvi ,en aquests darrers anys ,perquè si una cosa ha de ser un Parlament és la imatge d’un país. De fet, hauria de ser el model que voldríem copiessin altres institucions i organismes ,públics i privats.
Ara no ho és, i em temo que durant molt de temps, no ho serà. Ahir vàrem poder veure fins a la sacietat les imatges dels diputats /des de la CUP estripant la imatge del Rei ,en seu Parlamentària, i aquests mateixos, amb una colla més, cremant les imatges ,en una plaça de Barcelona. Es la seva manera de fer i d’actuar.
Una imatge val més que mil paraules, i en portem ja moltes, dintre del recinte del Parlament de Catalunya, que trenquen la imatge de gent de seny , respectuosa amb les normes i les lleis vigents. No seria especialment greu si les accions fossin exclusives del grup de la CUP, però és que algunes d’elles son aclamades o copiades per alguns altres membres del Parlament, d’altres grups parlamentaris ,que fan un seguiment mimètic, o com a mínim, complaent.
El resultat és devastador per a tots els polítics, siguin parlamentaris, alcaldes, regidors, o senadors . A tots se’ns posa en el mateix sac, i a tots ens afecta la falta de respecte, autoritat, i exemplaritat. No ens estranyi la baixa valoració que els ciutadans fan , dels seus polítics. Posats tots en el mateix paquet ,en resulta un garbuix molt difícil d’arreglar en els propers anys. Caldran canvis substancials, en tots els estaments del país, per retrobar la confiança perduda.
Però, tornant al Parlament, ja no son solament les imatges vistes i reproduïdes, d’ahir, sinó també de molts altres moments, les que entren cada dia a totes les llars catalanes, i de retruc a les espanyoles, deixant un rastre d’odi i menyspreu, molt perjudicial per les relacions entre tots els pobles d’Espanya.
I a tot plegat s’hi suma un baixíssim nivell de treball parlamentari. Comissions amb molt poques reunions, resolucions que tothom sap no tindran cap efecte, iniciatives parlamentàries sense futur, etc, mostren una Cambra catalana poc activa, poc resolutiva i molt poc eficient per atendre les preocupacions reals dels ciutadans.

La suma de tot plegat, porta cap un carreró sense sortida. Només un canvi radical pot redreçar la situació. De moment no es veu per enlloc, però segur que alguns socis de govern han d’estar pensant en un canvi de rumb. Continuar per aquest camí porta al desastre. Alguns potser és el que volen, però no ho hem de permetre.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?