Tuesday, September 20, 2016

 

REALMENT S'HO CREUEN ? - art. Nació Digital Solsona.

REALMENT S’HO CREUEN ?
Una de les preguntes que constantment em faig, és si realment els impulsors de l’anomenat procés sobiranista , se’l creuen o no. Es a dir, quan diuen que l’any vinent Catalunya serà independent, i dintre de pocs mesos, iniciaran la desconnexió, mitjançant l’agència tributària catalana, i altres mesures similars, realment, s’ho creuen ?
Ho dic perquè cap persona mitjanament ben informada de la realitat mundial, per una banda, i de la europea, per una altra, pot imaginar la possibilitat de que una regió esdevingui Estat.
Si, a més, aquesta regió està fortament endeutada en més de 70.000 milions d’euros, el 75% dels quals , del propi Estat, no podria fer front de cap manera a les obligacions del nou estat. Aleshores, perquè insistir en un objectiu, impossible d’aconseguir ?
Crec que Catalunya viu una mena de realitat bipolar, en la qual un sector reduït, però amb domini sobre els mitjans de comunicació i sobre les direccions dels partits sobiranistes, venen com a possible, un objectiu irrealitzable i guanyen temps, prometent l’assoliment del somni. La resta del país, té prou problemes de supervivència diària com per estar allunyats d’aquest objectiu, el qual veuen com llunyà, poc realista i poc entusiasta.
Però, els dies van passant, i alguna cosa han de vendre per justificar totes les mobilitzacions impulsades. Es en aquest punt on van apareixent elucubracions sobre el futur immediat, i de com sortir de l’Estat, sense perdre bous i esquelles. Fruit d’aquestes elucubracions son el DUI, el RUI, o l’adéu , de nit i a les fosques, com si un territori podés fer les maletes i marxar, sense fer soroll.
Son tantes les contradiccions i tantes les iniciatives sense fonament que en algun moment, algú haurà de frenar i reconèixer la realitat. La independència – exprés, dita desconnexió, és inviable. Impensable per impossible. A què esperen per reconèixer l’evidència ? Doncs, a que l’Estat cometi algun nou error estúpid que permeti carregar les culpes a les espatlles dels altres.
I és que l’Estat, entès com govern central, ha incentivat de manera increïble la desafecció de bona part dels catalans, de la resta d’Espanya. Son tants els errors, son tant garrafals les faltes comeses, que no ens ha d’estranyar la força de les mobilitzacions de cada any. Però aquests errors, aquestes provocacions , no poden justificar similars errors per la part catalana.
Fins ara, el govern central, s’ha convertit en el principal element a favor dels independentistes. Increïble, però cert. Son tantes les estupideses comeses que tornar enrere costarà molt. I per fer-ho, caldrà un procés molt generós de compromís per rectificar i arreglar els estropicis comesos.

Amb tot, repeteixo. Realment creuen viable el procés independentista ? Realment algú creu en la DUI, RUI o desconnexió silenciosa? No ho crec. Almenys no crec que els càrrecs institucionals estiguin tant poc informats com per imaginar una sortida com aquesta. Aleshores, què fan ? Enganyar a propòsit ? Guanyar temps ? Esperar algun fet miraculós ? El temps va corrent de manera inexorable. En pocs mesos tindrem la resposta. Jo no crec que s’ho creguin. El temps ens ho dirà. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?