Thursday, September 29, 2016

 

PROFUNDA DESLLEIALTAT - art. blogesfera socialista.

PROFUNDA DESLLEIALTAT.
Amb una gran vergonya pròpia i aliena, els socialistes estem vivint un dels pitjors episodis de la nostra història. Que companys i companyes que han tingut i tenen elevats càrrecs institucionals, a més dels del partit, es comportin amb un grau de deslleialtat i inconsciència, mai imaginats, produeix un desànim immens en els que portem tota la vida militant en el socialisme català i espanyol.
S’ha perdut el nord, en el precís moment en que més fa falta tenir les idees clares, i el guió a punt per encarar la situació present i futura. S’ha perdut la valentia de dir les coses pel seu nom, i sortir a debatre-les i defensar-les , davant el partit i davant la opinió pública.
Puc entendre el gran nerviosisme i les pressions dels sectors més influents de la societat espanyola, europea i fins i tot mundial, davant la paràlisis de les institucions de l’Estat. Fins i tot puc entendre el paper que deu haver volgut jugar Felipe González , com a mediador entre aquests poders i el partit, però ha anat massa lluny, exposant converses privades amb Pedro Sánchez i donant per fet que el PSOE s’abstindria en segona volta, contravenint un acord del Comité Federal. Impensable per impossible.
Lamento aquest paper i el posicionament de Felipe González, al qual molts tenim com un dels grans referents del socialisme, però aquí ha anat massa lluny. Per molt penós i perjudicial que sigui no tenir govern a dia d’avui, i per molt vergonyós que sigui anar a unes possibles terceres eleccions, els socialistes no podem facilitar la continuïtat de Mariano Rajoy.
No ens perdonaríem mai, ni la gent ens perdonaria, un pas com aquest. No podem permetre amb els nostres vots, de manera directa o indirecta, trencar els compromisos electorals i tirar per terra la nostra credibilitat. Prou delicada la tenim com per no ampliar-la infinitament més. Amb ell de president i el PP, en el govern hem viscut l’etapa més negativa des de la recuperació de la democràcia, i si algú es pensa que sense majoria absoluta se’l podrà controlar i portar cap altres destins, s’equivoca greument.
Un govern, ni que sigui en minoria, té múltiples vies per tirar endavant multitud d’iniciatives pròpies, impedir-ne d’altres, i retardar totes les que li siguin desfavorables. No hem vist en el PP cap propòsit d’esmena, ni cap canvi radical de posicionaments,de manera que no sé què pretenen els mal anomenats crítics del PSOE.
Plegar abans de la celebració del Comité Federal, amb la pretensió de fer dimitir al Secretari General és una maniobra d’una profunda deslleialtat, envers el partit i envers la ciutadania. I fer-ho sense explicacions plausibles, encara més. Si volen que el PSOE s’abstingui en la reelecció de Mariano Rajoy, que ho diguin. I si no volen que Pedro Sánchez busqui una alternativa, que ho diguin. I si tenen una millor solució o alternativa, que la presentin. El que no és seriós és marxar, amb ànim de decapitar el partit en un dels moments més transcendentals de la història col·lectiva.
Hem de tenir presents i en el record tots els dirigents que han actuat d’aquesta manera. Cap d’ells mereix presents ni futures responsabilitats de partit, ni institucionals. En el socialisme català i espanyol, la lleialtat ha estat un valor sagrat, com la coherència i honestedat personal i política, i si el conjunt del partit varem elegir el Secretari General, hem de ser tots els que ho tornem a fer. Que ningú vulgui usurpar aquesta funció per la qual tant varem lluitar. I que siguin valents i coherents. Si no estan d’acord amb l’actual Secretari General, que presentin un /una candidat/a alternatiu. Si guanya, segur serem lleials al càrrec que ostentarà, cosa que no han estat ells /elles. I si us plau, penseu en els nostres votants, i en el país. La imatge d’aquests dies és la pitjor que podíem donar.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?