Monday, September 19, 2016

 

CREAR LIDERATGE . ICETA - PARLÓN.

CREAR LIDERATGE.  ICETA – PARLÓN.
Alguns creuen que amb un bon assessor d’imatge i una mica de gosadia, qualsevol pot esdevenir líder d’un poble, una ciutat o un país, o perquè no , d’un partit polític.
Ho sento, però no combrego amb aquesta simplificació, del que i del com, es fa un líder. Com tampoc de la primordialitat de la imatge personal. Tot pot ajudar, però el realment essencial és l’autenticitat de la persona, la preparació, l’haver picat pedra i haver pujat poc a poc, esglaó a esglaó, fins fer el cim.
Aquest és el cas de Miquel Iceta. Ens coneix pràcticament a tots els qui hem estat o estem en càrrecs de partit o institucionals, i a molts altres que, sense tenir cap càrrec, han estat peces clau pel bon funcionament del partit, ni que sigui en llocs clarament secundaris.
La cordialitat, la proximitat, l’empatia vers els qui es troben en els indrets més allunyats de les ciutats i per tant, en territoris especialment difícils pel socialisme, l’he pogut comprovar en dotzenes d’ocasions. No sabeu quan d’important és la presència del Primer Secretari del PSC en un acte institucional o de partit, en un petit poble de muntanya, d’un sol regidor o d’un alcalde.
I és que el càrrec comporta obligacions ineludibles. Des de les més elevades a les més entranyables, i hem pogut veure el Miquel en reunions amb el President de la Generalitat, però també amb l’alcalde de La Nou de Berguedà, per posar un exemple pràctic. Des de reunions a nivell estatal a d’altres amb entitats d’algun dels sectors més colpejats per la crisi. Aquest és currículum que ha de tenir un Primer Secretari.
I si realment en el partit volem una bicefàlia, aquesta s’ha de guanyar amb mètodes similars. Ho dic perquè Núria Parlón ja és la segona del partit, però no ha exercit amb prou intensitat i extensió el càrrec. He anat a tots els Consells Nacionals dels darrers anys i puc assegurar que en la majoria , ella no hi ha estat. Tampoc he vist la seva presència en molts altres actes del partit, arreu del país, de manera que ara m’ha sobtat la decisió de presentar-se a Primàries, competint amb Miquel Iceta.
Sincerament crec que pot arribar a tenir pes en el partit i en la societat si amb el temps guanya lideratge, però avui per avui, no el té, i veig complicat el pugui tenir en els propers temps. D’entrada no és diputada en el Parlament de Catalunya, greu inconvenient per qui vulgui representar el PSC, i en segon lloc, li manca perfil propi de partit. M’agradaria tenir escrits , documents i llibres sobre el seu pensament. El que fins ara he llegit son articles molt superficials per justificar la seva candidatura, però parlar d’obertura, innovació, renovació, proximitat ...son tant genèriques que poden servir en qualsevol lloc i moment. Calen precisions i sobretot propostes valentes i creïbles. El Miquel, les té.

I sense ànims d’allargar més el tema, el lideratge te l’has de guanyar tu, però te l’ha de reconèixer la ciutadania. He pogut comprovar en viu i en directe, en multituds de llocs, el profund respecte per en Miquel. Son molts el qui el veuen com una de les veus més autoritzades del país. Aquest lideratge no es crea, es guanya. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?