Monday, September 12, 2016

 

CONTRADICTÒRIA PARLÓN - art. blogesfera socialista



CONTRADICTÒRIA PARLÓN.
No veig clares les intencions de Núria Parlón, a la vista de la presentació de la seva candidatura a les Primàries del PSC, escoltats els raonaments del primer dia, i de l’entrevista d’ahir a El País.
Segons ella, les diferències amb Miquel Iceta són mínimes, i d’aquí la coexistència en el mateix partit. Vale. Tampoc es referma ja en el “dret a decidir” que fa uns mesos defensava perquè diu, estem ja en una altra pantalla. Vale. Demana un partit amb bicefàlia ??? amb un acord amb Iceta, si bé, després de les primàries, tot i que no queda clar si realment anirem a votar o no...
En fi, en aquestes alçades de la pel·lícula, el PSC no pot entrar en una mena de joc d’intencions i oportunisme creient que la presentació de la candidatura és suficient per marcar les regles de joc i arribar a acords, per damunt de les bases.
Dona la sensació de voler aconseguir, sense primàries, el primer lloc del partit, o cas de fer-les i perdre-les, garantir-se el segon amb aspiracions de primer, al cap de poc temps. No m’agrada aquesta via ni aquesta estratègia que hem patit en el passat. Ara i aquí, seria un gravíssim error prescindir d’Iceta ,quan és el líder més ben valorat i més encertat en la diagnosis de Catalunya i Espanya, i pot fer de pont entre les dues realitats. A més està ja en el Parlament, i té un currículum d’escrits, documents, propostes que no pot aportar, ni de lluny, Núria Parlón.
Perquè reclama, ara, una bicefàlia si ella ja té el càrrec de segona del partit ? Perquè no ha exercit aquest càrrec ? Quantes vegades hem notat la seva absència del Consell Nacional ? Quants silencis ha tingut en l’Executiva nacional ?... els càrrecs s’han de guanyar en l’acció política, i no per estratègies de saló. Una bona alcaldessa, no garanteix una bona Primera Secretària. Son càrrecs radicalment diferents, pels quals cal tenir coneixement i predisposició d’anys enrere.
De les primàries del mes que ve n’ha de sortir un Primer Secretari molt reforçat, com perquè pugui encarar el Congrés de novembre amb les mans prou lliures com per proposar una Executiva altament qualificada, coneixedora del partit, i molt propera a tot el territori. No a una part. I no volem componendes en el sentit de distribuir llocs i funcions entre dues opcions, perquè al final no tothom rema en la mateixa direcció o almenys amb el mateix ímpetu.
Tenim per davant temps molt complicats, que precisen d’una executiva valenta i decidida, amb les idees clares i prou sòlides com per poder negociar amb el PSOE, els temes més delicats del nostre futur col·lectiu. Per explicar, reflexionar, gestionar i exigir posicionaments determinats, cal un lideratge fort a nivell intern, i una Autoritas, a nivell extern. Aquí i allà. La persona de Miquel Iceta compleix aquests requisits, d’aquí que qui vulgui competir, ho faci, però sense posar condicions d’entrada que no estan recollides en cap document ni cap tradició del partit. M’agradaria aclariments de les dues bandes perquè és molt el que ens hi juguem. I no estem per mitges tintes o propostes amb intencions poc transparents.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?