Tuesday, September 27, 2016

 

AMOS DEL NOSTRE DESTÍ - art. Nació Digital Solsona

AMOS DEL NOSTRE DESTÍ.
Feia molts, molts anys que no assistíem a una ofensiva tant intensa i extensa contra els socialistes des de tots els mitjans de comunicació, pràcticament, sense excepció. I quan dic, socialistes, vull dir Pedro Sánchez en tant que Secretari General del PSOE al qual tothom culpa d’anar cap unes possibles terceres eleccions generals. Curiosos atacs a un líder d’un dels partits, no indispensable per formar govern, si el guanyador, el PP, no fos tant impresentable com per no trobar ningú que li faci costat. Aleshores, perquè nosaltres, els socialistes, ho hem de fer ?
El cinisme, en el nostre país, és infinit i no ha d’estranyar que també hagi penetrat a l’interior del socialisme. Es penós constatar la falta de valentia d’alguns líders regionals socialistes a l’hora de criticar l’estratègia de Pedro Sánchez, sense aportar cap alternativa concreta. Es fàcil criticar, però difícil actuar, i més en les actuals circumstàncies en que el mapa polític ha quedat congelat amb una composició diabòlica.
No m’han agradat alguns moviments fets per Pedro Sánchez, en l’anterior legislatura i en l’actual, però he de reconèixer no tenir prou informació com per criticar-ho amb la suficient objectivitat. I a falta de més informació, sempre he optat per ser fidel a qui hem elegit entre tots, i donar-li un vot de confiança en la trajectòria que ha emprès. Es el que hem fet històricament els socialistes , i el que alguns dels nous líders regionals, han trencat amb les seves ambicions i falta de coherència i responsabilitat.
No es poden acceptar els posicionaments de García – Page ( Castella – Lleó), Fernández Vara ( Extremadura) o Susana Díaz ( Andalusia) , qüestionant dia sí, dia també, les decisions de l’executiva federal. Produeix un dany terrible a la credibilitat d’un partit, veure com hi ha lluites internes i falta de lideratge clar. Oimés quan el partit es troba en plena campanya electoral com hem pogut veure a Galicia i Euskadi.
Però és que qüestionen els passos donats per Pedro Sánchez sense  atrevir-se a recomanar l’abstenció en l’elecció de Mariano Rajoy o fins i tot el vot favorable. Aquesta falta de serietat perjudica enormement el partit, a nivell intern i extern. Comprenc la decisió de Pedro Sánchez de convocar primàries i un immediat congrés federal per aclarir la situació i emplaçar els seus adversaris a que moguin fitxa. No es pot esperar  més per aclarir el panorama.
I és que els militants no estem d’acord ni amb una abstenció ni menys amb un possible vot favorable a la continuïtat de Rajoy i el PP en el govern. No podem avalar la continuïtat d’un president increïblement mediocre, mancat d’esperit negociador, impassible davant tota la crisis, i embolicat directa o indirectament en la pitjor etapa de corrupció de la nostra història. Si almenys plegués, es podria obrir l’esperança a una regeneració de la cúpula del PP, però és que ni això.
Per tant, estic totalment d’acord amb Miquel Iceta quan proposa explorar fins el límit la possibilitat d’un govern alternatiu ni que sigui per un o dos anys. En aquest temps es podrien anul·lar les lleis més negatives del PP i encarrilar una nova etapa, radicalment diferent.

Que ningú vulgui condicionar la vida i posicions dels socialistes. SEMPRE HEM ESTAT AMOS DEL NOSTRE DESTÍ, i ara més que mai, volem continuar sent-ho. Comprenem que hi ha molt en joc i que molta gent, especialment la més poderosa, voldria la continuïtat del PP. Els hi ha anat molt bé, i és lògic pressionar per tots els mitjans possibles, per fer-ho realitat. Però no amb els nostres vots. I si els mal anomenats “barons socialistes”volen jugar aquest joc, que ho diguin i surtin a defensar-ho. No culpin Pedro Sánchez de complir amb la voluntat dels militants. El partit és nostre, de tots i totes, i per molt que ens vulguin pressionar i condicionar, no ho hem de permetre. 

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?