Tuesday, June 28, 2016

 

LA PREPOTÈNCIA PASSA FACTURA - art. Blogesfera socialista

LA PREPOTÈNCIA PASSA FACTURA.
No m’agrada gens la perspectiva de veure assentats davant d’un Tribunal a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, en tant que ex president i ex consellers/es de la Generalitat, en el moment de la consulta del 9 N. I menys després de tot el que sabem de converses inadmissibles, entre tot un Ministre de l’Interior i el Cap de la Oficina Antifrau de Catalunya, antic Magistrat, per a més gravetat.
Però, no pot ser que davant una resolució del Tribunal Constitucional, tots els afectats, membres al més alt nivell de les responsabilitats d’un govern, volguessin “trampejar” la resolució mitjançant tàctiques infantils, increïbles per tant alta representació institucional. No comprenc l’entestament de voler aparèixer com persones alienes a la organització, i al mateix temps deixar tantes empremtes, tantes evidències i tantes proves del contrari. Només per aquesta ruqueria mereixerien un càstig, però no judicial, sinó polític per part dels propis ciutadans catalans. De fet, un cert càstig podem ja considerar que han estat els resultats electorals , a nivell de Parlament i a nivell de Congrés i Senat, per part de Convergència.
Tornant al tema. Que ningú s’enganyi però enfrontar-se a les forces de l’Estat, pot semblar fàcil i fins i tot atrevit, però és una imprudència i una temeritat, sempre. I si allà governa el PP molt més encara, com hem vist i podem veure, ara mateix. I si entre mig s’hi barreja voler sortejar l’autoritat del Tribunal Constitucional, molt pitjor.
Tant fàcil com era no entrar en aquest embat, i cedir tot el protagonisme, tota la infraestructura, tota l’acció a l’ANC. Perquè no es va fer ? Doncs, simplement perquè Convergència volia treure’n tot el profit polític i mediàtic, pensant en una recompensa futura, en les properes eleccions. Mala cosa, quan darrere una acció s’hi amaga un interès. Les coses fallen i porten a greus conseqüències. No sé què passarà ni com anirà un possible judici, però d’entrada és un molt mal rotllo per totes les parts, i per Catalunya, en general.
Recordo els dies precedents a la consulta, amb multitud d’escrits, correus, informacions verbals, trucades telefòniques...per organitzar una consulta, amb aparença de referèndum, portada per voluntaris si bé impulsats pel govern, però sense dir-ho ni explicitar-ho, no fos cas que hi hagués una prohibició contundent el mateix dia de les votacions...amb nervis a flor de pell i retrets per decisions que alguns no compartien, altres criticaven i altres aplaudien. Recordo bé alguns retrets perquè en el meu cas, en comptes de cedir el local electoral habitual, les Escoles, vaig cedir el local del Teatre. Era una qüestió de simple prudència i acatament a la resolució del TC.  I per això no entenc la imprudència del govern Mas, en comprar 9.000 ordinadors portàtils, instal·lar una gran oficina internacional per seguir els resultats, aparèixer en els mitjans de comunicació, contractar una empresa pel programa informàtic, etc.etc.

Tot ho podia haver fet l’ANC, amb ajuda externa de tots els qui estàvem d’acord en una consulta, però sense trencar amb la legalitat vigent. Ara, tenim una acció judicial en marxa, amb un resultat incert. Confio en una reprimenda, però no en una sentència condemnatòria del tipus que sigui. El país i la ciutadania desconfien ja de tot i de tots com per veure més despropòsits, afegits als que tenim sobre la taula. De tot plegat el que n’hem d’extreure és que les coses s’han de fer seguint el principi de la legalitat i voler-la retorçar o reinterpretar al gust de cadascú, mai dona bons resultats.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?