Thursday, June 23, 2016

 

EN QUINES MANS ESTEM ¡¡¡¡- art. Nació Digital

EN QUINES MANS ESTEM ¡¡¡
Poques coses ens poden ja sorprendre en el nostre país, entès tant el català com l’espanyol. Ara mateix tenim un nou escàndol sobre la taula, més propi d’un mal vodevil, sinó fos per la implicació de dos importants membres de dues importants institucions. El Govern de l’Estat, i la Oficina Antifrau de la Generalitat de Catalunya. Poca broma.
I veureu que remarco la implicació de DOS CÀRRECS INSTITUCIONALS, i no de només UN com alguns mitjans de comunicació catalans s’entesten a amagar. Aquests mitjans posen i remarquen el nom de Fernández Díaz, però no parlen de Daniel de Alfonso, quan tant o més greu és la implicació del segon, respecte del primer.
Pels no degudament informats, resumeixo. Fa dos anys, es troben en el despatx del Ministre de l’Interior a Madrid, el Ministre i el Cap de la Oficina Antifrau de la Generalitat, per tractar assumptes, suposadament propis de les dues institucions que representen. Dos anys després, un personatge anònim ofereix al mitjà de comunicació Público, de Madrid, la gravació de la conversa mantinguda en aquella reunió, i la va filtrant des d’abans d’ahir, just a pocs dies del 26 J i amb trams de conversa que son autèntiques bombes informatives.
En mig de la tempesta, apareixen informacions de si la filtració havia estat oferta a Podemos, el qual hauria fet de transmissor cap a la premsa, i agafem-nos fort, Daniel de Alfonso, llença el nom del PSC com possible interessat o impulsor de la filtració atès que l’està investigant ¡¡¡¡
Només per aquests fets, els DOS HAN D’ANAR AL CARRER. Ja no em refereixo al contingut i expressions burdes i mal parlades de la conversa, sinó pel sol fet de que tot un Ministre pugui ser gravat il·legalment en el seu despatx, ja és per fer-lo fora en cinc segons, però que el Cap de la Oficina Antifrau, pugui llençar una tant greu acusació contra un partit, sense cap element de prova, en una persona que havia estat Magistrat, és per enviar-lo a casa amb la mateixa rapidesa.
Fins aquí el que tenim a dia d’avui. Apareixen alguns interessats en la filtració com producte d’una guerra entre Comissaris del Ministeri per veure qui ascendia i qui no, de manera que tot plegat és un batibull d’impossible comprensió, en un Estat de dret.
Però torno a Catalunya per equilibrar la balança del despropòsit. Perquè si greu és el cas del Ministre, em sembla molt més greu el del Cap de la Oficina Antifrau que, recordem-ho fou elegit pel Parlament de Catalunya a proposta de CiU. I votat a favor per tots els partits excepte ICV i ERC que es varen abstenir i SC que hi va votar en contra. Per tant, la responsabilitat de tenir aquesta persona en aquest càrrec és del Parlament de Catalunya i bàsicament de CiU que en fou el seu principal impulsor. I una abstenció no equival a dir no. Recordem-ho també en uns moments en que els principals defensors del “procés” s’esquincen les vestidures.
Arribats aquí, permeteu-me digui que per raons dels càrrecs que tinc i he tingut, la creació d’estructures d’Estat a Catalunya ha estat , primer un error, i després , un rotund fracàs, amb un cost multimil.lionari. He conegut i vist la inoperància de la Sindicatura de Greuges, a l’igual que la Sindicatura de Comptes i finalment la de la Oficina Antifrau. Malaguanyats els milions que cada any ens costen perquè no serveixen per res més que incrementar la burocràcia i sortir a la premsa de tant en tant.
Ara, alguns partits més que d’altres volen aprofitar aquest escàndol per portar l’aigua al seu molí sense acceptar la part de responsabilitat que tenen en l’elecció del Cap de la Oficina, ni la Llei que l’ampara.
Estem davant un nou cop a la credibilitat de les institucions, en el qual apareix el pitjor del pitjor. En primer lloc, la mediocritat dels dos intervinents, la falta de seguretat en un dels llocs més emblemàtics, el tràfec d’informació, els nyaps tècnics , la falta de talla institucional, la barreja institucional, la falta de confidencialitat, ... i un munt més d’estupideses que fan del tot indispensable, el cessament dels dos representants institucionals, i alhora el replantejament dels organismes creats a Catalunya, sota principis i i somnis que han demostrat la seva inoperància i rigor.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?