Sunday, May 15, 2016

 

RESTUARANTS ADAPTATS -art. El SEtmanari del Berguedà



RESTAURANTS ADAPTATS.
En una comarca turística com la nostra, disposar de bons restaurants, és essencial. Com ho és tenir múltiples atractius, en els camps més diversos de la cultura, esports, lleure, paisatge, etc, que tenim, o comencem a tenir.
Avui, però voldria comentar, una part de la bona feina feta, però també, la que queda per fer, en relació a que tots els restaurants de la comarca estiguin adaptats per oferir àpats a persones amb determinades al·lèrgies o problemàtiques relacionades amb el menjar.
Ho esmento perquè quan vaig amb un parell de familiars celíacs, puc comprovar quins restaurants, realment s’han adaptat, i ofereixen una carta ben detallada de cada plat, amb asteriscs que expliquen si son aptes o no , o pel contrari, confonen al·lèrgies quan se’ls pregunta pel contingut del menjar o la forma d’elaborar-lo.
He tingut enormes i grates sorpreses en un cert nombre de restaurants del Berguedà, però també algunes decepcions respecte confusions o actuacions que denoten contradiccions entre el que posa la carta i el que porten a la taula.
Molts tampoc tenen pa per a celíacs, i és habitual, veure com molts se’l porten de casa per poder garantir menjar-ne.
Es evident que el treball d’un restaurant és prou complicat i complex en si mateix, com per haver de pensar en tot, però així estan les coses. Els qui pateixen alguna al·lèrgia tenen tot el dret de poder sortir i gaudir de la gastronomia amb plena garantia de no patir cap problema posterior. I han de pensar que, un  bon coneixement de tot aquest àmbit, els pot fer guanyar clients de per vida.
En aquests moments, en el meu cas, sé a quins restaurants puc anar amb tota seguretat amb aquests familiars, i a quins, no. I uns s’ho diuen a uns altres, i al final , la bona feina té recompensa perquè cada vegada hi ha més col·lectius afectats per una al·lèrgia o una altra.
El Berguedà ha fet un enorme avenç en el camp del turisme i la gastronomia. Es qüestió de continuar per aquest camí, millorant aspectes que pocs anys enrere , eren desconeguts i ara son habituals. Tot s’ha d’adaptar als nous temps i les noves necessitats, amb la seguretat de que això ens garantirà una millor posició en aquest món, més complex, però més just.

Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?