Thursday, March 10, 2016

 

MÉS DESPROPÒSITS - art. Blogesfera socialista


MÉS DESPROPÒSITS.
Si tingués més temps lliure em plantejaria fer un llibre sobre el gran nombre de despropòsits que podem veure, relacionats amb l’anomenat “procés” o via cap una independència imaginària, perquè res indica que pugui ser factible. Almenys pels qui toquem de peus a terra .
Però bé, el temps ens donarà o ens traurà la raó, i 16 mesos que queden, passen ràpids com per animar tothom a esperar i veure resultats de si hem marxat o estem en el mateix lloc.
El que voldria avui remarcar és l’escalada de despropòsits que superen tot el que era imaginable, ni que passés a Catalunya, capital ja ,per mèrits propis, de les idees i actuacions més descabellades en tots els àmbits i sentits.
Que l’ex conseller de Presidència i actual diputat al Congrés , Quico Homs, demanés comparèixer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per explicar la seva implicació en la consulta del 9 N, em va semblar estrany però vaig pensar que potser li havia vingut un rampell de seny i volia abreujar el procediment judicial, però no, hi va anar però va decidir que les preguntes del fiscal no eren pertinents perquè li tenia mania i depenia del govern central ¡¡¡¡ Carai, quina reacció tant curiosa i sorprenent ¡¡¡ de manera que hi va anar, va donar una versió al tribunal, però no va contestar cap de les preguntes realment importants i fonamentals. Per això es va emparar en l’aforament de diputat i dir que només les contestaria davant el Tribunal Suprem. Vaja nou ridícul amb una cobertura mediàtica dels mitjans de comunicació públics, al servei de Convergència.
Però, el que vaig trobar encara més inimaginable en un país democràtic, va ser l’acompanyament que portava per arribar a la seu del TSJC. En cap país de llarga tradició democràtica es veuria tot el govern de la Generalitat, anant a la seu d’un tribunal, per acompanyar un investigat ,per molt amic i company que sigui. Però el súmmum del despropòsits era la presència en la comitiva de la PRESIDENTA DEL PARLAMENT DE CATALUNYA. Fins aquí podíem arribar, i mai, mai, es pot acceptar que la segona màxima representant del país, pugui aparèixer donant suport a un investigat, i intentant pressionar un tribunal de justícia. Aquesta presidenta no és conscient del paper que li han donat ni els posicionaments que ha de tenir, ni que sigui a nivell formal.
Però seguint en aquest món de despropòsits no té pèrdua les declaracions fetes a la ràdio per l’ex president Mas, en el sentit de que és impensable aconseguir la independència en els 16 mesos que queden ¡¡¡ Impossible diu, i recomana passos segurs i prudents al seu successor en el càrrec. Francament increïble en qui va portar el país a una situació de greu inestabilitat i va fer creure que es podia aconseguir una independència trencant amb la legalitat existent ¡¡¡
Però és que en una nova prova d’incongruència, i falta d’assumpció de responsabilitats, exposa que ell només va ser animador o impulsor de la consulta del 9N però mai l’instigador ni executor. La dita popular exposa que s’atrapa abans un mentider que un coix, i és ben veritat. Està més que provat que els ordinadors del 9N provenien d’una compra feta per la Generalitat, portaven el logotip del Departament d’Ensenyament, i al darrere hi havia empreses contractades per la Generalitat, per altres finalitats...perquè no assumir les responsabilitats ? Com pot donar exemple un polític que no accepta les responsabilitats en que ha incorregut ?

I arribats fins aquí, perquè carai varen ser tant poc intel·ligents a l’hora de planificar la consulta del 9N, i en comptes de ficar-se en aquests embolics, no deixaven que fos l’ANC, la organitzadora de tot el dispositiu ? Estic en contra de la judicialització d’aquesta part del procés, però és vergonyós veure les explicacions, tripijocs, excuses, mitges mentides i mitges veritats ....dels principals implicats, en comptes d’afrontar la realitat amb valentia i claredat. Tot plega dona una imatge penosa dels principals càrrecs del govern de la Generalitat i demostren l’extrema mediocritat del conjunt. Si algú pensava que els despropòsits eren cosa del passat, podem veure que son ben presents. I més que en veurem.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?