Tuesday, January 26, 2016

 

REPRESENTACIÓ DESAPROFITADA- art. Blogesfera socialista

REPRESENTACIÓ DESAPROFITADA.
Curioses contradiccions té tot el procés sobiranista, tant a nivell intern com extern. A nivell intern ja n’hem parlat en diverses ocasions, i moltes més tindrem, en els propers dies i setmanes. Avui vull parlar de les contradiccions externes, o internes a nivell d’Espanya.
En ple procés d’intent de formació de nou govern estatal, la representació catalana en el Congrés de Diputats ha decidit inhibir-se. Ve a dir que tant li fa el que passi a Madrid, i repeteix el mantra habitual de considerar similars el PP i el PSOE. Greu error, greu injustícia i nul record de tot el que ha ocorregut en el passat. Sembla més una justificació per  no haver-se de mullar en un tema tant rellevant com aquest que no pas un reconeixement de la realitat.
Els partits intel·ligents aprofiten els resultats ajustats per treure’n el màxim profit de cara als col·lectius que representen, i precisament ara, ERC , Convergència i en Comú Podem , ho podrien fer amb bones perspectives. Es el que sempre ha fet el PNB, i els resultats estan a la vista de qualsevol que els vulgui veure.
Aquí, en canvi, ara mateix tant ERC amb 9 diputats com Convergència amb 8 ,podrien establir un acord per sumar aquests 17 diputats, a promoure la formació d’un govern d’esquerres a Espanya totalment favorable a modificar la Constitució i a trobar un bon encaix de Catalunya en el nou marc. I tot seguit promoure un referèndum per aprovar aquest nou marc constitucional. En aquesta operació s’hi podria sumar En Comú Podem, sigui a soles o acompanyat de Podemos a nivell estatal. Es a dir, un total de 29 diputats procedents de Catalunya podrien impulsar la confluència de totes les esquerres i els partits favorables a una modificació de la situació actual.
Doncs, no. Tant ERC com Convergència, ja han anunciat que no votaran a Mariano Rajoy, però tampoc a Pedro Sánchez. Prefereixen llençar els seus vots a l’abstenció o fins i tot a votar en contra no solament al  PP sinó també al  PSOE. Opten per la via directa a esdevenir insolvents, desaprofitats, i gairebé extra parlamentaris. Estaran a la Cambra, però sense cap rellevància. Ningú comptarà amb ells ni ells en trauran cap benefici per Catalunya, territori al que diuen defensar. Una estranya i inútil via per estar en política. Per estar-hi d’aquesta manera , millor no haver-se presentat o renunciar a assistir a les sessions. Però és clar, això comportaria deixar de cobrar el sou de diputat i sobretot, de rebre les prebendes econòmiques, tècniques i en personal dels grups parlamentaris.
Es curiosa i decebedora la manera de fer política d’aquests partits sobiranistes. Com també ho és En Comú Podem, perquè ja no sabem si comparteixen les tesis de Podemos, o estan a la porta a punt de sortir-se’n, vista la predisposició d’Ada Colau de crear un nou partit a Catalunya, fora de l’orbita de Podemos, i ajuntant un poti – poti de partits per conformar-ne un de nou. Pel que es veu no té prou feina a l’ajuntament de Barcelona com per poder dedicar temps a fer nous invents electorals.

En política s’han d’aprofitar bé tots els moments propicis, i no voler arribar a objectius màxims, cremant etapes i fent salts en el buit, sense paracaigudes ni xarxa que pari els aterratges forçats. En aquests moments és impossible pensar en una independència exprés, sense tenir una majoria social, ni els dos terços de la representació del Parlament, ni recolzaments externs, ni finançament adequat, ni....per tant, sembla lògic donar passos en una altra direcció bona pel país com seria trobar un millor encaix i un millor respecte en les relacions Catalunya – Espanya com ofereix Pedro Sánchez i el PSOE. Aportar 17 diputats seria rellevant, i si hi sumem els 12 d’En Comú Podem, encara més...tot per poder arribar a conformar una majoria suficient per investir president a Pedro Sánchez i inaugurar una nova etapa radicalment diferent de la presidida pel PP. Però ja hem vist que la cosa no va per aquí. Aquests diputats esdevindran anecdòtics, sense rellevància ni importància. Una nova ocasió clarament desaprofitada. I que ningú en doni culpes al Madrid polític. HAN DECIDIT ESDEVENIR, IRRELLEVANTS. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?