Thursday, December 24, 2015

 

SOBRETOT ÈTICA I COHERÈNCIA - art. Blogesfera


SOBRETOT ÈTICA I COHERÈNCIA- PRINCIPIS FONAMENTALS DE “MES”.

Pels lectors de poca memòria, vull recordar que MES, vol dir MOVIMENT D’ESQUERRES, el partit creat per un grapat d’ex socialistes del PSC que varen dir que marxaven per desacord amb el posicionament del partit respecte el procés sobiranista. Es a dir, dirigents de tota la vida que havien ocupat les més altes instàncies del partit, en un moment donat es varen donar compte de que la majoria dels militants i simpatitzants no érem independentistes, i ells, havien vist la llum, i es donaven de baixa per crear aquest Moviment que seria el lloc d’acollida dels milers i milers de votants socialistes que aspiraven a crear el nou Estat català.
La llista de dirigents clarividents no és massa llarga però conté noms realment curiosos per la trajectòria que abans i després han portat: Ernest Maragall, Marina Geli, Montserrat Tura, Antoni Castells, Pia Bosch, Antoni Dalmau, Manel Nadal....i uns quants més que no voldria deixar de banda però que per raons d’espai no puc enumerar. Com es pot veure molts d’ells havien ostentat importants càrrecs de partit i institucionals, i alguns no havien deixat el cotxe oficial durant més de 20 anys.
Aquí a les nostres comarques centrals tenim uns quants noms que es varen passar al nou Partit del qual fa temps no sabem res. Els Delegats de MES, son el Joaquim Collado de Manresa, l’Ezequiel Martinez de Sant Joan, i Llorenç Ferrer de Navarcles.
En els meus anys de diputat a qui vaig tenir més a prop varen ser Marina Geli, Montserrat Tura, Antoni Castells, Antoni Dalmau, Pia Bosch, Ernest Maragall...i alguns altres que ostentaven també el càrrec de diputat o altres càrrecs institucionals amb els quals els diputats havíem de tractar per resoldre temes del seu àmbit.
El que recordo amb més fermesa son les lliçons d’ètica i coherència que impartia Marina Geli, Montse Tura i Pia Bosch, per parlar de les més apassionades i contundents. A cada reunió de grup havíem de sotmetre’ns a debats intensos sobre el camí a seguir i la importància de no defallir mai en la crítica i la reivindicació dels nostres ideals, entre els quals figurava la internacionalitat del socialisme, les arrels socials i la batalla global amb el socialisme espanyol, per aconseguir un món millor.
Ara, pel que podem veure el millor per ells o elles, ha estat buscar aixopluc en algun altre partit que els podés oferir algun càrrec ben remunerat. Algunes buscaven recuperar la Conselleria perduda, altres alguna Direcció General, altres tornar al Parlament...i altres, el que fos, con tal d’evitar tornar a la vida civil. I heus aquí que m’acabo d’assabentar que just unes plantes per sota d’on treballem els assessors del Grup Socialista a la Diputació de Barcelona, hi tenim a Pia Bosch, d’assessora del grup d’ERC a la Diputació. Parlo de la Diputació de Barcelona, no de la de Girona.
Pels qui no coneguin d’aprop a Pia Bosch, només vull enumerar que havia estat cap de llista del PSC a Girona – capital, diputada provincial, diputada al Parlament de Catalunya, Delegada del Govern a Girona província durant el Tripartit, etc, etc. Membre fundadora de MES, i ara assessora d’ERC a la Diputació de Barcelona.
Bé, és interessant veure el camí que han fet els dirigents d’aquest nou partit, alguns dels quals ja se n’han donat de baixa a la vista de l’escàs futur que li veuen: Antoni Castells, Montse Tura, Josep Burgaya , i alguns altres ja no en formen part...però han fet molt de mal al PSC i a la política en general. Si algú no estava d’acord amb el posicionament del PSC el lògic és intentar canviar-lo des de dintre, no sortint-ne i atacant-lo des de fora. Vull recordar que a l’ajuntament de Girona, de 7 regidors, 6 varen marxar-ne sense deixar el càrrec, convertint-se en trànsfugues, i deixant a Sílvia Paneque com a única representant del PSC. Tot un exemple de falta d’ètica, i traïció al Partit i als seus votants. I pèssima imatge per a tots els ciutadans.
Al final, les justificacions contenen exemples de la misèria humana, i destapa egos malaltissos, afanys inconfessables i protagonismes mal resolts. Lamento la sortida de companys i companyes realment honestos i indignats per actuacions que no comprenien ni acceptaven del Partit, però sento ràbia contra tots aquells que varen buscar l’excusa del sobiranisme per anar a la recerca de la poltrona perduda. Tant de bo haguessin marxat uns anys abans. Molt millor estem sense ells / elles, i que la seva sortida serveixi per demostrar la falta d’ideals quan estaven en el PSC.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?