Tuesday, October 20, 2015

 

CANVIS IMPORTANTS CIRCULACIÓ X OBRES - BORREDÀ

CANVIS IMPORTANTS EN LA CIRCULACIÓ DE BORREDÀ- PER OBRES A L’ENTRADA.
El passat dia 7 d’octubre varen començar les obres de Renovació de l’entrada del poble, i del primer tram del Carrer Manresa i Carrer Queralt. Aquestes obres han obligat a tancar a la circulació l’entrada del poble i a modificar sensiblement el trànsit en tot el nucli urbà.
Les obres contemplen la total renovació d’un part del nucli urbà, amb nova xarxa de clavegueram, xarxa d’aigües pluvials, canonades d’aigua, voreres, pavimentació i asfaltat de tota aquesta part del poble. En total prop de 370.000 euros d’inversió, finançada en bona part per la Diputació de Barcelona ( 250.000 euros de subvenció) i amb un crèdit de caixa de 120.000 euros, a retornar en 10 anys al 0% d’interès.
L’empresa adjudicatària , Salvador Serra de Porqueres, té 6 mesos per tenir l’obra totalment acabada.
Aquesta és la primera fase d’una obra de grans dimensions, consistent en la renovació de tot el nucli antic de Borredà. Obra per un import total de 2,5 milions que es durà a terme en 5 o 6 fases successives, en funció de les subvencions que s’obtinguin de la Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i ,si s’escau de la UE.
La segona fase està prevista per a finals de l’any vinent, en un altre extrem del nucli urbà: el Carrer de la Font, el més antic del poble i per on entra una de les dues canonades generals del subministrament d’aigua. El seu import serà proper als 200.000 euros i consistirà en renovar tots els serveis, i canviar l’actual empedrat del carrer per un de nou , adaptat a la normativa vigent en matèria d’accessibilitat i mobilitat.
Aquesta obra havia estat inclosa i aprovada en el darrer PUOSC, si bé la Generalitat l’ha anul·lat per manca de disponibilitat econòmica, de manera que ara es presentarà a la Diputació de Barcelona, tant bon punt, surti la convocatòria d’ajuts a la inversió.
Les obres de l’entrada del poble, han obligat a canvis importants en la circulació de vehicles, i a demanar paciència i prudència a tots els habitants i visitants. El carrer Manresa fa les funcions de carrer major i per tant, haver-lo de tancar al trànsit suposa un problema, però no hi havia cap altra solució. Es comença la renovació de tot el nucli urbà per aquí per posar les canonades molt més grans que les existents, i així evitar colls d’ampolla que s’haguessin produït cas d’iniciar-les per les parts més elevades del nucli. Per  primera vegada hi haurà doble xarxa de clavegueram, separant aigües netes  de les brutes , i una renovació complerta de la xarxa d’aigua, adaptada a les necessitats presents. Les xarxes existents han superat els 50 anys de funcionament.
Borredà, 18 d’octubre de 2015.

L’alcalde- president, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?