Wednesday, September 23, 2015

 

UN SÒLID CANDIDAT- art. Nació Digital Solsona

UN SÒLID CANDIDAT.
Si algú tenia algun dubte sobre la vàlua de Miquel Iceta , segur que se li ha esvaït al veure’l en tota mena d’actes , debats, conferències, mítings...fins el punt de que molts patim per la seva salut i equilibri. Francament un ritme infernal com el que porta no està a l’abast de gaires persones, i queden encara uns dies per poder rematar la feina.
Alguns diran que no sóc objectiu, i segur que la pertinença al PSC em fa ser esbiaixat en la valoració de candidats, però en els debats no hi ha hagut color respecte qui era el més preparat, el més sincer o el més sòlid en els seus arguments. No és fàcil lidiar debats entre 7 candidats, i s’ha d’esperar massa per escoltar intervencions serioses i ben fonamentades. He de dir que m’ha decebut enormement Raül Romeva. Francament m’havia fet una composició del seu perfil molt diferent i l’he trobat superficial, fora de lloc i molt pobre d’arguments i objectius. Realment donava la sensació d’estar en una altra batalla.
En canvi, Ramon Espadaler fa una bona campanya, dirigida a la seva gent i no em sembla gens lògics els resultats que se li pressuposen. M’imagino que un gran nombre d’antics votants de CiU no s’atreveixen a dir el que votaran però li dono un bon resultat. Estic convençut que tindrà grup parlamentari propi amb més de mitja dotzena de diputats.
També m’ha decebut enormement Lluís Rabell, de Catalunya sí que es pot, perquè trenca la imatge que ens hem fet de Podemos.  No el veig en aquest lloc i va d’un cantó a l’altre sense una posició concreta i ferma. Una mena de poti – poti de formules per sortir del pas que no entusiasmen ningú. No veig que pugui fer un resultat com li donaven al principi de campanya i és una de les grans decepcions del panorama electoral.
No ho fa malament Inés Arrimadas, de Ciutadans, la qual dona la sensació d’haver passat per un curs accelerat d’oratòria per sortir a la palestra i causar bona impressió. I la dona, si bé és fàcil criticar a tothom quan no s’ha tingut cap responsabilitat de govern. Aquest és un partit que dona lliçons de tot a tothom i pot tenir un bon resultat de persones que els hi pot semblar la gran novetat.
Pel que fa Antoni Baños de la CUP és coherent amb els principis d’aquestes candidatures. Res de nou a l’horitzó en el sentit que no enganyen ningú i no deixa de ser una novetat aquesta situació. Disposats a sortir de la UE , de euro, i de tota mena d’organismes internacionals, veurem què fan l’endemà de les eleccions segons quin sigui el resultat. Tenen un electoral fidel i molt mobilitzat.
En quan a Garcia Albiol, fa el que pot, i el simple fet d’haver substituït l’anterior candidata, ja el fa millor però no entusiasme ningú. Té una molt mala peça al teler davant la intransigència i estupidesa dels dirigents del PP.

I no és estrany que els debats se’ns facin llargs i aspres quan escoltem arguments que no tenen cap fonament.  Els brindis constants al sol per part de Junts pel Sí, respecte les bondats d’una independència que saben no arribarà mai, serveixen per animar els seguidors però poca cosa més. D’aquí la importància de tenir Miquel Iceta en tots aquests fòrums. Es la veu del seny, o millor encara, de la normalitat. De la realitat pura i dura. Estic convençut d’un gran nombre de votants que finalment es decantaran pel PSC a la recerca de la seguretat en el futur. Queda poc ja per comprovar-ho. De tots nosaltres depèn un resultat clar a favor del pacte i obrir una nova etapa , sense marxar d’enlloc.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?